2013: האטה בייצוא השירותים מישראל
עלייה בשיעור של כ-313 מיליון דולר (2.4%) נרשמה במחצית הראשונה של 2013 בייצוא השירותים מישראל, בהשוואה לתקופה המקבילה אשתקד. זאת, לעומת גידול בשיעור של כ- 15% בחודשים אלו ב-2012, וגידול ממוצע שנתי בשיעור של 11% בעשור האחרון. כך עולה מסקירה שערך אגף כלכלה ומיסים באיגוד לשכות המסחר על בסיס נתונים מנוכי עונתיות.
מאגף הכלכלה נמסר כי ייצוא השירותים הולך ותופס מקום מרכזי יותר בכלל הייצוא מישראל עם ערך מוסף גבוה בשיעור של 70%. לצד זה, נתוני ייצוא השירותים של 2013 מצביעים על האטה משמעותית בצמיחת ענף זה, המהווה כיום חלק נכבד מסך הייצוא מישראל, העומד על שיעור של כ-33%.
להערכת כלכלני האיגוד, ההאטה נובעת מהמצב הכלכלי בעולם, ומשקפת את הצורך לסייע לענפים מסוימים בתחום ייצוא השירותים בעלי פוטנציאל צמיחה גבוה.
עו"ד אוריאל לין, נשיא האיגוד, התייחס לנתונים באומרו כי "ההאטה בייצוא השירותים היא פועל יוצא מההאטה העולמית ומהיעדר עידוד מגזר זה כתוצאה ממדיניות מאקרו כלכלית מוטעית, שביסודה אי הבנה מספקת של תרומת מגזר המסחר והשירותים לתעסוקה, לצמיחה ולייצוא. מדובר במדיניות כלכלית הרואה את חזות הכול בעידוד התעשייה בלבד, כשבצידה הכבדות בלתי פוסקות והעלאת נטל המיסים על העסקים במגזר המסחר והשירותים".
מניתוח מרכיבי ייצוא השירותים עולה כי תחום ייצוא שירותי התחבורה היווה במחצית הראשונה של 2013 כ- 15% מכלל ייצוא השירותים מישראל והסתכם בכ-2 מיליארד דולר. תחום זה רשם עלייה בשיעור של כ-7% (כ-130 מיליון דולר) לעומת התקופה המקבילה אשתקד. התחום כולל הובלת מטעני יצוא ומטענים בין נמלים זרים, דמי נסיעה של נוסעים, דמי חכירה של אוניות ומטוסים, שירותי נמלים ושירותים הניתנים על ידי עמילי מכסף.
תחום ייצוא שירותי התיירות היווה בתקופה הנסקרת כ- 17% מסך יצוא השירותים. תחום זה רשם במחצית הראושנה של 2013 עלייה בשיעור של כ- 0.4% לעומת התקופה המקבילה אשתקד (כ-10 מיליון דולר), והסתכם בכ- 2.3 מיליארד דולר. תחום זה כולל פעילות משרדי נסיעות ותיירות, הוצאות בארץ של תיירים מחו"ל ועובדים זרים המועסקים בישראל.
תחום ייצוא שירותים עסקיים אחרים, המהווה את עיקר יצוא השירותים (62%), הסתכם במחצית הראשונה של 2013 בכ- 8.3 מיליארד דולר, ורשם עלייה בשיעור של כ- 2.2% בלבד, שהם כ- 180 מיליון דולר. יש לציין כי תחום זה עומד בעשור האחרון על צמיחה שנתית ממוצעת בגובה כ- 12%. בתחום זה נכללים: שירותי מחשוב, שירותי תוכנה ותכנות עבור לקוחות בחו"ל; שירותים למסחר סיטונאי, שירותי הנדסה, שירותי מו"פ ועוד).
ייצוא שירותים של חברות הזנק ועסקאות בנכסים בלתי מוחשיים, הסתכם בכ- 756 מיליון דולר, לעומת כ- 768 מיליון דולר בתקופה המקבילה אשתקד, ירידה של 1.3%. יש לציין כי ענף זה מתאפיין בדרך כלל בתנודתיות גבוהה ומושפע מעסקאות בודדות של מכירת חברות הזנק ישראליות לחברות מחו"ל. תחום זה היווה בתקופה הנסקרת כ-5.5% מענף יצוא השירותים.
יצוא שירותי ביטוח, המהווה 0.2% מסך ייצוא השירותים, הסתכם בכ- 23 מיליון דולר לעומת 19 מיליון דולר בתקופה המקבילה אשתקד, כלומר גידול של 21%. תחום זה כולל שירותי ביטוח של מטענים ויצוא שירותים ממשלתיים הכולל שירותים ממשלתיים הניתנים לנציגויות זרות בישראל.
0
כתבות נוספות
אורית קרמר: הרפורמה בבריאות שינתה את השוק הפרטי, כולנו חייבים להתאים את השירות ללקוחות
נחתם הסכם קיבוצי חדש ב-MAX
יום גיבוש בחוף קיסריה לעובדי ולשותפי ארביטראז'
פספורטכארד תעניק הטבת גלישה בהוספת כיסוי סלולרי לביטוח נסיעות
מיכאל אסולין מונה למשנה לכלכלן הראשי ולממונה על הכנסות המדינה במשרד האוצר
כניסה לחשבון שלי
(באמצעות קוד חד פעמי)שמסתיים בספרות {{phone-four-last-digits}}
אנא הזן את הקוד שקיבלת