תקציב המדינה אושר בממשלה: גיל הפרישה לנשים יועלה ל-65
ממשלת ישראל אישרה הבוקר (ב') את תקציב המדינה לשנים 2021-2022. התקציב כולל רפורמות בתחומים שונים, בהם העלאת גיל הפרישה לנשים מ-62 ל-65. גיל הפרישה לנשים יעלה באופן הדרגתי, לאורך 11 שנים, עד לגיל 65 באופן הדרגתי: 4 חודשים בשנה למשך 3 שנים ו-3 חודשים בשנה למשך 8 שנים נוספות.
הצעד ילווה בסל של כלים משלימים לסיוע לנשים מבוגרות: הארכת תקופת הזכאות לדמי אבטלה לנשים שנפלטות משוק התעסוקה בגילאים המבוגרים ל-12 חודשים, הגדלת מענק עבודה לנשים עובדות, תקציב ייעודי להכשרות מקצועיות ולמלגות לשילוב נשים בשוק התעסוקה ועוד.
כמו כן, סכום ההכנסה שמקבלי קצבת אזרח ותיק רשאים להשתכר ללא קיזוז קצבת הזקנה יגדל משמעותית (דיסריגארד), כך שגם מקבלי קצבת זקנה ששכרם גבוה מכ-6,000 שקלים יוכלו לקבל קצבת זקנה מלאה.
במשרד האוצר מציינים כי גיל הפרישה לנשים בישראל הוא מהנמוכים בעולם (62 בהשוואה ל-65.8 בממוצע במדינות ה-OECD), וישראל היא אחת המדינות הבודדות בהן נותר פער בין גיל הפרישה לנשים לזה של גברים (67).
"גיל הפרישה הנוכחי לנשים אינו תואם את העלייה המשמעותית בתוחלת החיים ואת התהליך המתמשך של הזדקנות האוכלוסייה בישראל. בפרט, גיל הפרישה הנמוך לנשים משפיע לרעה על שיעורי התעסוקה של נשים מבוגרות ועל מעמדן בשוק העבודה, ומוביל לפגיעה ביכולתן לשמור על רמת חיים הולמת בתקופת הגמלאות", מסבירים באוצר.
עוד מוסבר כי "ללא העלאת גיל הפרישה לנשים, הזדקנות האוכלוסייה תוביל לגידול דרמטי בתשלומי קצבאות הזקנה והוצאות הבריאות של המדינה, מה שעלול לפגוע ביציבות הביטוח הלאומי. לנוכח כל הסיבות הללו, גיל הפרישה לנשים יועלה בהדרגה, ולצדו יקודמו צעדים רבים שמטרתם לצמצם את ההשפעה של העלאת הגיל על נשים מבוגרות הקרובות לגיל הפרישה יחד עם צעדים לעידוד תעסוקת מבוגרים".
באוצר גם מציינים כי העלאת גיל הפרישה, לצד הצעדים התומכים, היא בין הצעדים המבניים המשמעותיים ביותר שניתן לבצע למשק הישראלי. "הרפורמה צפויה להגדיל את שיעורי התעסוקה של נשים מבוגרות ואת הקצבה הפנסיונית שלהן בתקופת הגמלאות, להגביר את יציבות הביטוח הלאומי, למנוע את הצורך בהפחתת הקצבאות של גמלאי קרנות הפנסיה הוותיקות ולצמצם את אי-השוויון בין גברים לנשים בשוק העבודה".
כתבות נוספות
תשואות חיוביות לקופות הגמל ולקרנות הפנסיה המקיפות בספטמבר
בית המשפט התבקש לאשר את מכירת הקופות המסלוליות שבניהול סלייס גמל לקבוצת הפניקס
מיטב: כל העודף האקטוארי שנוצר מנשיאת 70% מהסיכויים והסיכונים בידי מבטח המשנה, יועבר לעמיתי הקרן המקיפה
"הטבת המס הגבוהה לחיסכון פנסיוני אינה נדרשת להבטחת חיסכון הולם למועסקים"
מידרוג: דירוג A1.il עם אופק יציב למיטב בית השקעות
כניסה לחשבון שלי
(באמצעות קוד חד פעמי)שמסתיים בספרות {{phone-four-last-digits}}
אנא הזן את הקוד שקיבלת