תעשיית קרנות הנאמנות גייסה במאי כ-7 מיליארד שקלים בהובלת הקרנות הכספיות
כ-7 מיליארד שקלים – זה הסכום שתעשיית קרנות הנאמנות גייסה בחודש מאי, בדומה לאפריל שבו גויסו כ-7.2 מיליארד שקלים. התעשייה האקטיבית, בדגש על כספיות, ממשיכה לרכז את עיקר הגיוסים בתעשיית קרנות הנאמנות כשגייסה במהלך חודש מאי סכום של כ-4.6 מיליארד שקלים. גם בתעשייה הפסיבית נמשכו הגיוסים שהוסיפו כ-2.5 מיליארד שקלים. כך בסקירה של נאור כהן, מנהל קשרי יועצים במיטב בית השקעות.
כמו באפריל, גם במאי היו אלה הקרנות הכספיות שהובילו את הגיוסים בתעשייה כשרשמו גיוס גדול של כ-4.2 מיליארד שקלים. עם זאת, התעשייה האקטיבית המסורתית סיימה את חודש מאי עם גיוס קטן יחסית של כ-0.4 מיליארד שקלים.
התעשייה הפסיבית גייסה כאמור כ-2.5 מיליארד שקלים, כאשר הקרנות המחקות גייסו סכום של כ-1.65 מיליארד שקלים וקרנות הסל סיימו את החודש עם גיוס של כ-0.85 מיליארד שקלים. כל הגיוס בתעשייה הפסיבית הגיע לקטגוריית מניות בחו"ל.
סך נכסי התעשייה כולה עלה בחודש מאי בכ-11.6 מיליארד שקלים, מכ-497.7 מיליארד שקלים, לכ-509.3 מיליארד שקלים. עלייה שנובעת מכניסת הכספים לתעשייה של כ-7 מיליארד שקלים ומתשואה חיובית של כ-4.6 מיליארד שקלים.
מגמות בשווקים הפיננסיים: חיובית בעולם, מעורבת בישראל
חודש מאי נסגר במגמה חיובית במדדי המניות המובילים בעולם בעוד שבישראל מדדי המניות המובילים סיימו את החודש במגמה מעורבת, גם שוק האג"ח הממשלתי והקונצרני בישראל נסגר במגמה מעורבת.
שער השקל רשם ייסוף מול הדולר בחודש מאי, כשהתחזק בשיעור של כ-0.5% בעוד שכלפי האירו הוא פוחת בשיעור של 0.3% במהלך מאי.
שוקי המניות בחו"ל סיימו את מאי במגמה חיובית כאשר מדד S&P500 עלה בכ-4.0% לאחר שבחודש שעבר הציג תשואה שלילית, מדד הנאסד"ק טיפס בכ-6.9%, מדד הדאקס הגרמני עלה בשיעור של כ-3.1% ומדד הניקיי היפני ירד ב-0.9%.
גם שוק המניות הישראלי סיים את חודש מאי במגמה חיובית, כאשר מדד ת"א 35 רשם עלייה של כ-2.6%, מדד ת"א 125 רשם עלייה של כ-1.2%, ומדד ת"א 90 הוריד מערכו כ-3.1%.
איגרות החוב הקונצרניות סיימו את חודש מאי במגמה מעורבת. תשואות מדדי התל בונד 60, 40, 20 נעו בין 0.3%- ל-0.3%. מדד אג"ח קונצרני כללי עלה בכ-0.1% ומדד אג"ח ממשלתי כללי, סיים את החודש בירידה בשיעור של כ-0.7%.
התעשייה האקטיבית המסורתית בחתך של קטגוריות
התעשייה האקטיבית המסורתית ממשיכה את מגמת הגיוסים אם כי בקצב מואט בשל המצב במדינה, עם 380 מיליון שקלים. קטגוריית אג"ח חברות והמרה סיימה את מאי כקטגוריה המגייסת ביותר עם גיוס של כ-225 מיליון שקלים לאחר שבחודש אפריל הייתה הקטגוריה הפודה ביותר, אחריה קטגוריית אג"ח בחו"ל שגייסה כ-185 מיליון שקלים. קטגוריית מניות בחו"ל הוסיפה לגיוס כ-135 מיליון שקלים. קטגוריית אג"ח כללי תרמה לגיוס כ-115 מיליון שקלים, אחריה קטגוריית גמישות אשר הוסיפה סכום של כ-10 מיליון שקלים ואחרונה במגייסות, קטגוריית אגד קרנות אשר גייסה כ-5 מיליון שקלים.
קטגוריית אג"ח מדינה סיימה את חודש מאי כקטגוריה הפודה ביותר, כשפדתה סכום של כ-155 מיליון שקלים, אחריה קטגוריית מניות בארץ אשר פדתה כ-95 מיליון שקלים וקרנות ממונפות ואסטרטגיות אשר פדו כ-40 מיליון שקלים.
הקרנות הכספיות גייסו כ-102 מיליארד שקלים ב-26 חודשים
הקרנות הכספיות ממשיכות עם גיוסים גבוהים תוך הגברת הקצב כאשר סיימו את חודש מאי עם גיוס גבוה של כ-4.2 מיליארד שקלים. הקרנות הכספיות השקליות גייסו כ-2.85 מיליארד שקלים והקרנות הכספיות הדולריות הוסיפו סכום של כ-1.35 מיליארד שקלים.
ב-26 החודשים האחרונים, מאז החלו הקרנות הכספיות לגייס סכומים משמעותיים, גייסו הקרנות הכספיות סכום גדול של כ-102 מיליארד שקלים ונתח השוק שלהן נסק מכ-4.2% לכ-24.7%.
סך נכסיהן של הקרנות הכספיות עומד על כ-125.6 מיליארד שקלים, שיא של כל הזמנים במונחי סוף חודש, והוא מהווה 44.2% מסך נכסי הקרנות המנוהלות.
התעשייה הפסיבית – קרנות הסל והקרנות המחקות
חודש מאי בתעשייה הפסיבית התאפיין במגמה חיובית, עם גיוס כולל של כ-2.5 מיליארד שקלים, כאשר תעשיית הקרנות המחקות גייסה סכום של כ-1.65 מיליארד שקלים ותעשיית קרנות הסל הוסיפו לגיוס סכום של כ- 0.85 מיליארד שקלים.
קטגוריית מניות בחו"ל מרכזת את עיקר הגיוס גם במאי בתעשייה הפסיבית עם סכום גדול של כ-2.5 מיליארד שקלים, כאשר קרנות הסל גייסו כ-1.5 מיליארד שקלים, והקרנות המחקות הוסיפו גיוס של כ-1 מיליארד שקלים.
אחריה בגיוס קטגוריית חברות והמרה אשר גייסה כ-430 מיליון שקלים בחלוקה מעורבת, כשכל הגיוס הגיע מהקרנות המחקות שגייסו סכום של כ-660 מיליון שקלים ומנגד, קרנות הסל פדו סכום של כ-230 מיליון שקלים.
קטגוריית אג"ח בחו"ל סיימה את החודש גיוס של כ-100 מיליון שקלים, כאשר רובו המוחלט של הגיוס הגיע מהקרנות המחקות שגייסו סכום של כ-90 מיליון שקלים וקרנות הסל הוסיפו גיוס של כ-10 מיליון שקלים.
הקטגוריה הפודה ביותר בקרנות הפסיביות בחודש מאי, היא קטגוריית מניות בארץ, שסיימה את מאי עם פדיון של כ-270 מיליון שקלים, קרנות הסל פדו סכום של כ-230 מיליון שקלים והקרנות המחקות פדו סכום של כ-40 מיליון שקלים.
קטגוריית אג"ח מדינה, שבחודש אפריל הייתה הפודה ביותר, סיימה את מאי עם פדיון של כ-175 מיליון שקלים, קרנות הסל פדו כ-100 מיליון שקלים והקרנות המחקות הוסיפו לפדיון סכום של כ-75 מיליון שקלים.
בקטגוריית ממונפות ואסטרטגיות פדו קרנות הסל כ-60 מיליון שקלים, קטגוריית אג"ח כללי פדתה כ-25 מיליון שקלים כשהקרנות המחקות פדו כ-20 מיליון שקלים וקרנות הסל הוסיפו לפדיון עוד כ-5 מיליון שקלים.
כתבות נוספות
הראל רכשה עם חברת ביטוח קנדית מתקן לוגיסטי חדש לקירור בפלורידה
השבוע הוכח שוב: יציאה מהירה בשוק תנודתי עלולה לעלות ביוקר בטווח הארוך
על רקע התנודתיות בשווקים הפיננסיים: רשות שוק ההון קוראת לציבור שלא לפעול מתוך לחץ או עצות לא מוסמכות
זינוק חד בביקוש לביטוח עסקאות ייצוא
הראל ובנק הפועלים ינפיקו אג"ח בהיקף של 800 מיליון שקלים
כניסה לחשבון שלי
(באמצעות סיסמה קבועה)שמסתיים בספרות {{phone-four-last-digits}}
אנא הזן את הקוד שקיבלת