שמעון גונן: הריכוזיות גורמת לייקור המוצרים ב-25% ; איזי כהן: תחרות מטורפת וחסרת אחריות בענף
"יש תחומים בהם קיימת תחרות חזקה, כדוגמת ביטוחי הרכב בהם הפרמיות ירדו בכ-30%. לעומת זאת, בביטוחי החיים ובריסק אין תחרות. כתוצאה מזה ביטוח הריסק וביטוח בפני מוות פשוט יקרים מדי" – כך טען אתמול (ג') רביב צולר, מנכ"ל ביטוח ישיר, בפאנל שהתקיים במסגרת ועידת הפיננסים של דה מרקר. "בחו"ל המחירים נמוכים בכ-10% לפחות", טען צולר.
מאיר אוזן, לשעבר מייסד ויו"ר קבוצת שקל, אמר בתגובה כי בישראל הריסק יקר יותר בשל סיכון המלחמה, שאינו קיים באירופה.
להערכת היועץ הפנסיוני שמעון גונן, שסבור אף הוא שקיימת ריכוזיות רבה בתחום, היעדר התחרותיות גורם לייקור המוצרים בשיעור של 25%.
"אין לי מושג על מה אתה מדבר", אמר בתגובה איזי כהן, מנכ"ל כלל ביטוח. "יש תחרות מטורפת בענף, שהורידה את דמי הניהול". לדבריו, מדובר בתחרות חסרת אחריות, שכן בתחום הפנסיה הגוף המנהל נדרש לשרת את הלקוח במשך כ-40 שנה, ואין הדבר מתאפשר בדמי הניהול הנמוכים הנגבים על ידי בתי ההשקעות. "הירידה בדמי הניהול תביא לכך שלא נוכל לשרת את הלקוחות", טען כהן. "צריך לדאוג גם לרגולציה של מינימום דמי ניהול, ולא רק של דמי ניהול מקסימליים".
אוזן אמר בתגובה כי המחיר שכיום זוכים בהם במכרזי הפנסיה פוגעים בלקוחות. "אנשים לא מקבלים יעוץ נכון, ומפסידים יותר ממה שהיו מפסידים לוּ שלמו דמי הניהול גבוהים יותר. אני חושב שצריך לחוקק חוק שכל מי שפורש יקבל יעוץ פרישה, ומי שמייעץ יקבל עמלה. כשאתה מקבל עמלה – יש לך אחריות, ואם נתת יעוץ רע תישא באחריות", אמר אוזן.
ענת לוין, מנכ"לית מגדל אחזקות, אמרה בתגובה: "אנחנו כחברה צריכים לקבל החלטה ערכית אם אנחנו רוצים פנסיית מינימום זולה. אם התשובה חיובית, אז בואו נשנה את המודל, ורק פנסיית המינימום תקבל את האג"ח המיועדות. כל היתר ילך לשוק ההון. כלומר יהיה רובד ראשון של טיפול, ומעבר לזה ניתן למנהל הפנסיה לנהל, ושהטוב ינצח".
נאמנות כפולה?
"יכול להיות שהבעיה נגרמת מכך שסוכנויות ההסדר נשלטות על ידי חברות ביטוח", אמר אוזן. "מצד אחד, הן אמורות לתת יעוץ אובייקטיבי ולמכור את מה שטוב ללקוח, ומצד שני יש ציפייה שימכרו יותר פוליסות של החברה השולטת. צריך להגיד ללקוח שאתה מייצג חברת ביטוח מסוימת, והלקוח יכול לבחור".
"הגיע הזמן שסוכנויות ההסדרים יהפכו להיות 'tied agent' של חברות הביטוח, ובפועל ימכרו בעיקר פוליסות של החברות ששולטות בהן", אמר כהן. "אם זה יקרה – הן ימכרו רק את המוצרים של החברה ששולטת בהן".
"הסוכנים מתמעטים, ואם יהפכו את סוכנויות ההסדרים לסוכנים קשורים – נקבל גם ריכוזיות בהפצה", סבור גונן. "הפתרון הטוב ביותר הוא שסוכנויות ההסדר ימכרו הכל חוץ ממוצרים של בעל הבית. אחרת תהיה שליטה מוחלטת של חברות הביטוח".
כתבות נוספות
איגוד חברות הביטוח ערך יום עיון בנושא דיני ההגבלים העסקיים
שת"פ של לשכת סוכני הביטוח עם מערך הנפגעים בצה"ל – לסיוע למשפחות החללים בהיבטים הפנסיוניים
רימונים קיימה כנס שני לנשים סוכנות ביטוח
ועד עובדי כלל ביטוח יזמו הכנסת ספר תורה שנכתב לתפילה והחזרת כל החטופים לבניין החברה
מגדל ואינשורטק ישראל קיימו אירוע לבחירת הסטארטאפ שייצג את ישראל באקסלרטור בינלאומי בארה"ב
כניסה לחשבון שלי
(באמצעות קוד חד פעמי)שמסתיים בספרות {{phone-four-last-digits}}
אנא הזן את הקוד שקיבלת