שלמה אייזיק ליו"ר הכנסת: להפריד את החקיקה על היטל מס בביטוחי הבריאות מחוק ההסדרים
שלמה אייזיק, מנכ"ל קבוצת הביטוח והפיננסים יונט והמועמד לנשיאות לשכת סוכני הביטוח, העביר פנייה ליו"ר הכנסת, מיקי לוי, בבקשה להפריד את החקיקה מתוך חוק ההסדרים המוגש בימים אלו לאישור הכנסת ולהעביר את כל הנושא לדיון מקצועי ומסודר בוועדות הכנסת הרלבנטיות, תוך מתן הזדמנות לכל הצדדים המעורבים להשמיע את קולם. על המכתב חתום גם ד"ר אודי פרישמן, יו"ר חברת הייעוץ פרש קונספט ויועץ למדיניות בריאות.
לדברי אייזיק, משמעות ההצעה היא הרס הרפואה הפרטית והביטוח הפרטי ללא סיבה. לחיזוק הדברים הוא הציג את יתרונות המערכת הפרטית, כפי שהוא רואה את הדברים:
• נותנת שירות טוב וגורמת לשביעות רצון רבה אצל החולים המטופלים בה.
• מקטינה את העומסים מבתי החולים הציבוריים וכך תורמת לקיצור זמן ההמתנה של מאות ואלפי חולים הנדרשים לטיפול רפואי.
• מאפשרת מרווח נשימה לבתי החולים הציבוריים לטפל בחולים קשים ודחופים.
• מאפשרת לרופאים להשלים את הכנסתם ולהרוויח הכנסה נוספת בצורה מכובדת ומשביעת רצון כתמורה להשקעה הרבה והאחריות הרבה שהמקצוע שלהם מחייב.
• מאפשרת לציבור רחב מאוד לישון בשקט בלילה ולדעת שקיים עבורה מקור זמין איכותי ונגיש של רפואה טובה.
אייזיק גם מעלה טיעונים נגד היטל המס שמציע משרד האוצר:
• המס המוצע מוטל על מימוש ביטוח רפואי פרטי שהתשלומים בגינו שולמו מכספי "הנטו" של האזרחים – בשורה התחתונה מדובר על כפל מיסוי.
• המס הנדרש מפלה לרעה בין הביטוחים הפרטיים – מס של 30%, לבין ביטוחי השב"ן בקופות החולים – מס של 10%. זאת ללא כל סיבה שמשרתת את טובת האזרחים.
• המס לא ישיג את התוצאות המצופות ולא יביא לתוספת של כמיליארד שקלים לקופת המדינה, מאחר והוא יקטין את השימושים של הביטוח הפרטי ובכך יגדיל את העומסים על המערכת הציבורית.
• המס יביא להגדלת ההוצאה הלאומית לבריאות ויפגע בעיקר בחלשים.
• המס יגרום להארכת התורים לקבלת שירותי רפואה במערכת הציבורית.
• המס יפגע קשה בשביעות הרצון של הציבור שחלקו ידרש לבטל את הביטוח הפרטי שברשותו וחלקו יידרש לשלם מחיר גבוה מאוד.
• המס יפגע קשה בהכנסה של אלפי רופאים ויחזיר בגדול את הרפואה השחורה למסדרונות בתי החולים.
• המס יגדיל את אי השיוויון בחברה הישראלית.
בהמשך הפנייה, מוסיף אייזיק מספר עובדות שלדבריו הן מטרידות מאוד, הקשורות למערכת הבריאות הציבורית ואשר יש להן חשיבות גדולה הרבה יותר מהטלת מס על מערכת הרפואה הפרטית ובהן יש לטפל בהקדם: "מערכת הבריאות של מדינת ישראל חולה מאוד כבר שנים רבות. סיבה העיקרית לתחלואי המערכת היא היעדר תכנית אסטרטגית ארוכת טווח שלוקחת בחשבון את צורכי המערכת לטווח ארוך ונותנת לה פתרונות ראויים".
אייזיק מציין: "די לזכור או לדעת שתי עובדות. האחת – הכשרת רופא לוקחת כ-15 שנים. אפשר לנהל מערכת שהכשרת 'אמצעי הייצור' שלה לוקח 15 שנה בשליפות מהמותן, ללא תכנית אסטרטגית? זו רק דוגמה אחת מיני רבות המאפיינות את מגבלות מערכת הבריאות.
"השנייה, כולנו חיים תחת האווירה שמערכת הבריאות של ישראל היא מהטובות בעולם. במציאות, מערכת הבריאות בישראל נמצאת רק במקום ה-18 מקרב מדינות ה-OECD ביכולותיה למנוע מוות בר מניעה. כלומר, מערכת הבריאות של מדינת ישראל לא מצטיינת ביכולותיה למנוע מוות ממחלה שאפשר להבריא או להינצל ממנה.
"זאת ועוד, מערכת הבריאות בישראל נמצאת במקום הראשון בקרב מדינות ה-OECD מחולים המתים כתוצאה מזיהומים בבתי החולים. אם כך, העטיפה נהדרת, הדימוי מצוין, האמת לא כל כך".
לדברי אייזיק, הרופאים בישראל מצוינים, מהטובים בעולם, האחיות והצוותים הפארה-רפואיים מסורים ומקצועיים, טכנאי המעבדה יודעים את העבודה על בוריה, אבל המסגרת שצריכה לאגד את אנשי המקצוע יחד ולייצר מערכת עובדת ומתפקדת, חלשה מאוד והנתונים מדברים בעד עצמם.
אייזיק טוען כי "מדובר בסוגיה מורכבת, שמשפיעה ישירות על כלל אזרחי מדינת ישראל, סוגיה כה מורכבת אינה יכולה להתקבל בחוק ההסדרים ויש חובה להעבירה לדיון מעמיק במסגרת של חקיקה ראשית. ליותר מידי אנשים יש מה להפסיד אם החלטות בנושא כה קריטי, כמו בריאות הציבור ומניעת חולי, יתקבלו בדיון שטחי ולא מספיק מקצועי ולאחר מחטף באמצעות חוק ההסדרים".
כתבות נוספות
פספורטכארד נערכת לקראת תפילות ראש השנה באומן
פספורטכארד: זינוק של כ-70% ברכישת ביטוח נסיעות ביום הנסיעה
יותר מ-700 משתתפים בכנס הבריאות ה-21 של עדיף
"אחרי ה-7 באוקטובר – 1.5 מיליון נפגעי נפש ישירים"
"המטרה שלנו לדבר על הכלים, הטכניקות, שיטות מעולמות הטכנולוגיה, הרגולציה והעולמות המנטליים להתפתחות עסקית"
כניסה לחשבון שלי
(באמצעות קוד חד פעמי)שמסתיים בספרות {{phone-four-last-digits}}
אנא הזן את הקוד שקיבלת