עמית גל: רשות שוק ההון זיהתה מוקדם את ההתנהלות בסלייס גמל ופעלה בזמן
עמית גל, הממונה על שוק ההון, ביטוח וחיסכון, הדף היום (ה') את הביקורת על התנהלות הרשות בפרשת סלייס גמל. בוועידה השנתית ה-16 של עדיף לסוכני ביטוח, יועצים פנסיונים ומתכננים פיננסים, אמר גל כי הוא שומע הרבה אמירות על כך שהפיקוח לא היה מספיק טוב והוא לא הגיב בזמן להתנהלות של חברת הגמל.
לדבריו הרשות זיהתה מוקדם את ההתנהלות הפסולה ופעלה בזמן. הוא ציין כי הפעולות שנקטה הרשות בפרשה היו חסרות תקדים ועוד ילמדו על זה. "זה שיש רשות פיקוח, זה לא אומר שאין כשלים" אמר הממונה והוסיף כי אין מקום להאשים עובדי ציבור בשקולים פוליטיים. "אני עומד בראש הרשות, אני אספוג את האש, האחריות עלי", הדגיש גל בפני הנוכחים והבטיח שהכספים של החוסכים יישמרו.
גל, שציין בדבריו את חשיבותם של סוכני הביטוח ואמר שאין להם תחליף, התייחס לעולם הביטוח ואמר כי הוא עובר טלטלות, וכי שוק הסיעוד מציב אתגרים. תחום הפנסיה זכה לציון גבוה אצל הממונה שציין כי מערכת הפנסיה בישראל היא מהחזקות בעולם – מקום רביעי במדד מרסר.
לדבריו, זו מערכת תחרותית והוגנת עם הרבה אפשרויות בחירה וצריך לשמר את זה. הוא הנוסיף שתחום הפנסיה נשאר איתן ובאחריות כולם לשמור על השוק ולהימנע מבעיות.
כ-1,000 משתתפים באו למרכז אקספו בתל אביב להשתתף באירוע הגדול והמקצועי ביותר לפעילים בעולמות הביטוח, הפנסיה והפיננסים. הוועידה שמה דגש על צמיחה עסקית והתאמת האסטרטגיה לעתיד הקרוב והרחוק.
בוועידה השתתף גם שר הבריאות אוריאל בוסו, שבריאיון למנכ"ל עדיף יובל נוריאל, הדגיש את רצונו לחזק את מערכת הבריאות הציבורית וציין כי הוא רוצה לראות את האדם שבקצה. הוא התייחס לפעילות מערכת הבריאות הציבורית מאז פרוץ המלחמה בעזה ב-7 באוקטובר 2023: "אם פעם אמרתי שמערכת הבריאות היא חיונית, היום אפשר לומר שהיא קיומית".
השר בוסו העלה על נס את האופן שבו פועלת מערכת הבריאות הציבורית שבצל האתגרים שהיא ניצבת מולם מתחילת המלחמה והרחיב על מערך בריאות הנפש. השר בוסו ציין כי מפרוץ המלחמה מאות אלפים במעגלים הראשון והשני של הנפגעים נזקקו לטיפול, ויש רבים נוספים במעגלים המרוחקים יותר. לדבריו המצב הנוכחי מצריך כוח אדם גדול של במגוון המקצועות הטיפול בתחום וכי כסף בלבד לא מספיק.
שר הבריאות נשאל האם המעבר משקל ראשון למשלים שב"ן בקופת החולים לא יגביר את העומס עליהן. הוא השיב כי משרד הבריאות מעביר מאות מיליוני שקלים לטובת קיצור תורים. לדבריו זה קודם כל עניין רגולטורי כשהמטרה לחזק את מערכת הבריאות הציבורית. "אם אתן כסף למערכת הציבורית, יהיו שם רופאים".
לדבריו, ל-80% מתושבי ישראל יש שב"ן, אבל קרוב לאפס אחוז בפריפריה, שם יש גם מחסור במכשור רפואי מתקדם. "אין רפואה ציבורית בפריפריה כמו שיש במרכז", אמר והוסיף שמשרדו דואג להזרים כסף רב לקיצור תורים והקדמת ניתוחים במערכת הציבורית.
בוסו ציין כי אף אחד לא רוצה לסגור את מערכת הבריאות הפרטית ולהתעלם ממנה, אלא שהמטרה שהיא לא תבוא על חשבון המערכת הציבורית.
נושא אחר עליו התבקש לתת דעתו היה הביטוח הסיעודי. לדבריו, לפני כשנה שמשרד האוצר דיבר על סגירת הביטוח הסיעודי, משרד הבריאות נעמד על הרגליים כדי שזה לא יקרה. "מדינת ישראל צריכה לקחת את הפיקוד על זה. לא יהיה מצב מי שיש לא יטפל לו ומי שאין לו ייזרק לרחובות".
כתבות נוספות
"פעילות סוכנים שלא הוכשרו כראוי היא אבי אבות הטומאה של הענף"
"אסור לשכוח שלפני הכל אנחנו מנהלים ביטוח ופנסיה, מעליהם יש רבדים נוספים"
"בעוד כמה שנים נהיה קבוצה פיננסית מלאה כשהביטוח יהיה פעילות משמעותית כחלק ממנה"
"האתגר של הגשמת התפקיד החברתי של תעשיית הביטוח הוא אתגר עולמי"
"אני רואה כאן את העוצמה האמיתית של ענף הביטוח והפיננסים בישראל"
כניסה לחשבון שלי
(באמצעות סיסמה קבועה)שמסתיים בספרות {{phone-four-last-digits}}
אנא הזן את הקוד שקיבלת