עמיתי סלייס בקופות הגמל המסלוליות קיבלו גישה לאזור האישי שלהם
אפי סנדרוב, המנהל המורשה של סלייס גמל, עדכן את לקוחות החברה כי באתר החברה קיימת אפשרות כניסה לאזור האישי לעמיתי קופות הגמל המסלוליות בלבד. בחודש אפריל עדכן סנדרוב, כי החברה החלה בדיווח יתרות עבור עמיתי הקופות המסלוליות באמצעות ממשק המסלקה/שירות הלקוחות. כאמור, עכשיו ניתן כבר להיכנס לאזור האישי.
עם זאת, סנדרוב מדגיש, כי בקופות הגמל שבניהול אישי (IRA) לא תתאפשר בשלב זה גישה לאזור האישי שכן, צוות הניהול המורשה טרם השלים את הבדיקות בעניינן. מדובר בבדיקות שמבצע הצוות של סנדרוב של קופות גמל בניהול אישי, בהן נמצאו אי סדרים מתמשכים.
כפי שפורסם בעדיף, סנדרוב פנה ב-27 במאי 2024 באישור הממונה על שוק ההון עמית גל, לסוכנויות ביטוח שניהלו קרנות כאלה בדרישה להעביר לחשבון נאמנות את הכספים שהושקעו דרכן בקרנות בחו"ל. היקף הכספים שהושקעו בקרנות חו"ל דרך סלייס גמל מוערך ביותר מ-800 מיליון שקלים.
מדובר בכ-800 מיליון שקלים בסך הכל של כספי עמיתים שהועברו אל עשרות קרנות אמריקאיות לא סחירות, שכונו על ידי סנדרוב בבית המשפט כ"קרנות אדומות". בין היתר הוזכרו שמות הקרנות SKY, VISION, STAR, G.L.I. Liag.
היזמים הישראלים נדרשים לדאוג להעברת כל הנכסים מהקרנות כפי שהם, ולא לבצע כל פעולת מכירה טרם ההעברה. הכספים יועברו לחשבונות נאמנות שינוהלו בידי המנהל המורשה לטובת העמיתים.
מדובר ביזמים שלפי מיטב הבנת הנהלת סלייס, מעורבים בניהול הקרנות הזרות הללו בפלטפורמות משפטיות שונות – כמנהלי הקרן, כמנהלי חברת הניהול של הקרן, או כמחזיקי מניות בחברת הניהול של הקרן. נודע, כי בין הגופים אליהם פנה סנדרוב: סוכנות פינברט, גיא שנצר, ליעם ישראל ואמנון יעקובי.
מסלייס גמל נמסר אז, כי דרישה זו להחזרת הכספים נעשתה באישור הממונה על שוק ההון, ביטוח וחיסכון, ולאחר שניסיונות לקבלת מידע מפורט ומאומת ממפעילי הקרנות עלו בתוהו, כולל באמצעות צווי בית משפט. "מטרת הדרישה לרכז את נכסי העמיתים שבקרנות אלה בידי המנהל המורשה על מנת להגן עליהם, וזאת לטובת העמיתים שהנכסים בבעלותם", נמסר.
בפנייה לסוכנויות ולקרנות נטען, בין היתר, כי מפעילי הקרנות בהן הושקעו כספי עמיתים, נמצא כי אינן ממלאות אחר הוראות החוק בדבר ״קרן חוץ״ (המכונות ״קרנות אדומות״), והן נדרשות להעביר לידי החברה המנהלת את כל הנכסים של עמיתי החברה המצויים בידיהן – הן מזומן ופיקדונות והן נכסים אחרים – סחירים ושאינם סחירים.
בהנהלת (ניהול מורשה) סלייס, מאמינים שניתן יהיה לאתר כספים ולהחזירם לטובת העמיתים.
כתבות נוספות
לשכת סוכני הביטוח תוקפת את דוח הביניים של הצוות לצמצום הפערים במכשירי השקעה וחיסכון
המובילות במדד הפנדינג לשנת 2024: ילין לפידות בשתי קטגוריות, מנורה מבטחים וכלל ביטוח
דיון סרק נוסף בוועדת הכלכלה
הפינה המקצועית: מי גובר – מוטבים או זכאים בצוואה
לסלייס הושבו כ-17 מיליון דולר בלבד מתוך כ-240 מיליון שהועברו לקרנות זרות
כניסה לחשבון שלי
(באמצעות סיסמה קבועה)שמסתיים בספרות {{phone-four-last-digits}}
אנא הזן את הקוד שקיבלת