עלייה ברבעון השני בשיעורי החשיפה של הגופים המוסדיים לנכסים בחו"ל ולמט"ח
יתרת תיק הנכסים הפיננסיים של הציבור עלתה ברבעון השני של 2024 בכ-65 מיליארד שקלים (1.15%), לרמה של כ-5.75 טריליון שקלים (תרשים 1). משקל תיק הנכסים הפיננסיים של הציבור ביחס לתוצר עלה בכ-0.7 נקודות האחוז ועמד בסוף הרבעון על כ-299%, זאת כתוצאה מעלייה גדולה יותר ביתרת התיק לעומת התוצר. כך נמסר מהחטיבה למידע ולסטטיסטיקה בבנק ישראל.
במהלך הרבעון השני עלו יתרות החזקות הציבור במרבית הרכיבים בתיק, למעט מניות בארץ (8.5%-) ואג"ח חברות (2.1%-). בלטו העליות בהשקעות בחו"ל (6.1%) ובאג"ח ממשלתיות ומק"ם (3.5%).
יתרת המניות בארץ ירדה בכ-62.2 מיליארד שקלים (8.5%-), זאת בעיקר על רקע ירידות המחירים במדדי המניות שהתקזזו במקצת על ידי השקעות נטו (אומדן של כ-1.9 מיליארד שקלים).
יתרת האג"ח החברות הסחירות בארץ ירדה בכ-8.5 מיליארד שקלים ועמדה בסופו על כ-397 מיליארד, זאת כתוצאה מירידות מחירים וממימושים נטו.
יתרת האג"ח הממשלתיות (סחירות ולא-סחירות) והמק"ם עלתה במהלך הרבעון בכ-35.4 מיליארד שקלים (3.5%) ועמדה בסופו על כ-1.06 טריליון שקלים. העלייה נבעה הן מהעלייה באג"ח הממשלתיות הסחירות (כ-22 מיליארד שקלים) והן מעלייה במק"מ (כ-15 מיליארד שקלים).
יתרת המזומן והפיקדונות עלתה במהלך הרבעון בכ-16.3 מיליארד שקלים (0.8%) והגיעה לרמה של כ-2.1 טריליון שקלים, המהווים כ-36% מסך התיק.
יתרת ההשקעות בחו"ל עלתה במהלך הרבעון בכ-67.6 מיליארד שקלים (6.1%) ועמדה בסופו על כ-1.18 טריליון שקלים, המהווים כ-20.6% מסך תיק הנכסים. ההתפתחות ביתרת ההשקעות בחו"ל נבעה בעיקר מהרכיבים הבאים:
• יתרת המניות בחו"ל עלתה בכ-40 מיליארד שקלים (6.4%) ועמדה בסוף הרבעון על כ-669.7 מיליארד שקלים. זאת בעיקר על רקע עליות המחירים לצד השקעות נטו (אומדן של כ-11.8 מיליארד שקלים).
• יתרת האג"ח הסחירות (חברות וממשלתיות) בחו"ל עלתה בכ-15 מיליארד שקלים (5.9%) ועמדה בסופו על כ-269.6 מיליארד שקלים. עלייה זו נבעה בעיקר מהשקעות נטו בהיקף של כ-10.6 מיליארד שקלים.
• יתרת קרנות ההשקעה עלתה בכ-12 מיליארד שקלים (5.4%) ועמדה בסוף הרביע על כ-242.9 מיליארד שקלים.
כתוצאה מההתפתחויות במהלך הרבעון, חלה עלייה בשיעור הנכסים במט"ח ובשיעור הנכסים הזרים של כ-1.1 נקודות אחוז (מ-26.6% ל-27.7%) ושל כנקודת אחוז (מ-19.6% ל-20.6%) בהתאמה.
התיק המנוהל בידי המשקיעים המוסדיים
יתרת הנכסים המנוהלים בידי כלל המשקיעים המוסדיים: יתרת הנכסים עלתה ברבעון השני בכ-41 מיליארד שקלים (1.6%) ועמדה בסופו על כ-2.66 טריליון שקלים (כ-46% מסך התיק הנכסים הפיננסיים של הציבור). העלייה ביתרה באה לידי ביטוי בכלל הגופים המוסדיים, למעט קרנות הפנסיה הוותיקות ופוליסות ביטוח משתתפות ברווחים.
העלייה ביתרת התיק המנוהל במהלך הרבעון נבעה בעיקר מעליות מחירים בשוקי המניות הגלובליים ובאה לידי ביטוי ברכיבים הבאים: קרנות השקעה בחו"ל – עלייה של כ-12 מיליארד שקלים (5.4%), בעיקר בקרנות הון סיכון; תעודות סל בחו"ל שעוקבות אחר מדדי המניות – עלייה של כ-11 מיליארד שקלים (5.8%), בעיקר על רקע עליות המחירים; אג"ח ממשלתיות ומק"מ – עלייה של כ-9.7 מיליארד שקלים (1.2%); מניות בחו"ל – עלייה של כ-8 מיליארד שקלים (5%), בעיקר על רקע עליות המחירים; מניות בארץ – ירידה של כ-23.2 מיליארד שקלים (9.6%-), בעיקר על רקע ירידות המחירים ומימושים נטו; אג"ח חברות בארץ – ירידה של כ-10.3 מיליארד שקלים (5.4%-), על רקע ירידות המחירים ופדיונות נטו.
חשיפת התיק המנוהל בידי המשקיעים המוסדיים לנכסים בחו"ל ולמט"ח: ברבעון השני של שנת 2024 עלה שיעור החשיפה של המשקיעים המוסדיים לנכסים בחו"ל בכ-2.3 נקודות אחוז לכ-47% מסך הנכסים. זאת כתוצאה מעלייה בשיעור יתרת החשיפה לנכסים בחו"ל (4.4%) ומירידה בשיעור יתרת סך הנכסים של המשקיעים המוסדיים (0.7%-) במונחים דולר.
העלייה ביתרת החשיפה לנכסים בחו"ל (כ-13 מיליארד דולר) נבעה בעיקר מעלייה בחשיפה באמצעות חוזים עתידיים ואופציות על מדדי מניות בחו"ל (כ-7.7 מיליארד דולר), וביתרת המניות הזרות בחו"ל (כ-5.6 מיליארד דולר).
חשיפה למט"ח – במהלך הרבעון השני של השנה, המשקיעים המוסדיים רכשו נטו נכסים במט"ח בסך של כ-3.2 מיליארד דולר; רכישות של כ-4.9 מיליארד דולר בנכסים הנקובים והצמודים למט"ח (בעיקר תעודות סל ומניות זרות שנסחרות בארץ, מניות וקרנות השקעה בחו"ל) ובמקביל מכירת מט"ח נטו באמצעות מכשירים פיננסיים נגזרים בהיקף של כ-1.7 מיליארד דולר; כלומר הגדלת העסקאות העתידיות למכירת מט"ח.
ברבעון זה חלה עלייה בשיעור החשיפה למט"ח (כולל נגזרי שקלים/מט"ח) של המשקיעים המוסדיים בנקודת האחוז לרמה של כ-23.6%.
התיק המנוהל באמצעות קרנות הנאמנות
היקף התיק המנוהל באמצעות קרנות נאמנות בארץ עלה ברביע השני של השנה בכ-22.5 מיליארד שקלים (4.5%) ועמד בסופו על כ-518.2 מיליארד שקלים, המהווים כ-9% מסך תיק הנכסים של הציבור.
העלייה ברבעון השני נבעה בעיקר מצבירות נטו בקרנות בהיקף של כ-17.8 מיליארד שקלים ומעליות מחירים. עיקר הצבירות נרשמו בקרנות הכספיות השקליות בהיקף של כ-9.9 מיליארד שקלים ובקרנות המתמחות במניות בחו"ל בהיקף של כ-6.6 מיליארד שקלים.
כתבות נוספות
קרן אפיניטי פרטנרס של קושנר תכפיל את אחזקותיה בהפניקס לכ-10%
רשות התחרות אישרה את רכישת סוכנות נטו בידי ארבע עונות מקבוצת IBI
"שיווי משקל חדש בכלכלה העולמית עם ריביות ריאליות גבוהות משיעורן ההיסטורי"
חשבונות עמיתי הקופות המסלוליות בסלייס גמל ינוהלו על ידי הפניקס פנסיה וגמל מה-1 במרץ
לקראת פטור מדיווח שנתי בשל מכירת נכס דיגיטלי באמצעות גורם מפוקח
כניסה לחשבון שלי
(באמצעות סיסמה קבועה)שמסתיים בספרות {{phone-four-last-digits}}
אנא הזן את הקוד שקיבלת