נשים המשולבות בהנהלת החברה מעלות את ערכה
מחקר חדש שנערך על ידי מכון המחקר קרדיט סוויס (Gender diversity and corporate performance), בחן את השאלה האם גיוון של מינים בהנהלת החברה משפר את התוצאות העסקיות של חברה זו.
מחקר חדש של מכון המחקר של קרדיט סוויס, Gender diversity and corporate performance, בחן את השאלה האם גיוון של מינים בהנהלת החברה משפר את התוצאות העסקיות של חברה זו? נבחנו התוצאות של 2,360 חברות בינלאומיות מתוך האינדקס העולמי [ The Morgan Stanley Capital International (MSCI)] במשך שש שנים.
תוצאות המחקר מראות שבממוצע כדאי היה להשקיע בחברות שכללו נשים בהנהלותיהן מאשר בחברות שהנהלותיהן היו מורכבות מגברים בלבד. יתר על כן הראו הממצאים שחברות אשר בהנהלותיהם כיהנו אישה או שתיים התשואה הממוצעת על הון הבעלים הייתה גבוהה יותר, המינוף הפיננסי שלה היה נמוך יותר, הצמיחה הממוצעת שלה הייתה טובה יותר, ובעלת ערך גבוה יותר/ערך מאזני גבוה יותר בששת השנים האחרונות.
הממצאים להצלחת החברות בהן מכהנות נשים בהנהלה היו אובייקטיביות. מספר פרופסוריות סיפקו 7 הסברים [אולי סובייקטיביים] לתוצאות. ההערכה המסכמת והכוללת היא שהנהלה שקולה תורמת [לבעלי המניות] לפחות תנודתיות של החברה וליציבות ולאיזון בביצועי החברה ובתשואה על מניות החברה במחזור התנודתיות הכלכלית.
הסיבות להצלחת החברות עם נשים בהנהלה הן:
* זהו סימן לחברה מצליחה;
* שיפור בתוצאות הפעילות של כל חברי ההנהלה עקב הגיוון;
* מיקס טוב יותר של יכולות הנהלה;
* נגישות גדולה יותר למאגר של כישרונות;
* הבנה טובה יותר של הלקוחות;
* הבנה טובה יותר של ממשל תאגידי;
* שנאת סיכונים על ידי נשים המתבטאת בפחות מינוף.
במבט ישראלי, מי שהשתתף בימי עיון המיועדים לדירקטורים ו/או קרא את כותרות העיתונים בימים האחרונים יודע שיש דברים בגו…
ועוד, הפתעה…מדינת ישראל מוזכרת פעמיים במחקר ואפילו לטובה! במסגרת השווקים של מדינות ה-EEMEA [הכוללות את מזרח אירופה, המזרח התיכון ואת אפריקה] מדינת ישראל יחד עם דרום אפריקה צוינו כעומדות בחזית של מגוון של נשים בהנהלת החברות- יותר מ-90% מהחברות שנבדקו בשתי השווקים הראו שלפחות אישה אחת מכהנת בהנהלה. בדיקה מדוקדקת יותר של הנתונים הראתה שבישראל ב-100% החברות שנבדקו לפחות אישה אחת מכהנת בהנהלה, הבעיה היא שנבדקו רק 11 חברות הנבדקות באינדקס האמור*…[במחקר נבחנו שני סגמנטים של חברות, אלו עם שווי שוק העולה על 10 מיליארד דולרים ואלו עם שווי שוק הנמוך מ-10 מיליארד דולרים].
בדרום אפריקה נבדקו 49 חברות הנבדקות באינדקס ושם הראו הנתונים שבשנת 2011 ב-95.9% מהחברות לפחות אישה אחת כיהנה בהנהלה.
ממליץ מאד לקרוא בעיון את הדוח ומסקנותיו. בנורווגיה למשל, קבעה הממשלה יעד חובה של 40% נשים בהנהלה של חברות ציבוריות עד ליולי 2005, היעד הושג רק בשנת 2009 רק לאחר חקיקה מחייבת אשר כללה סנקציות של קנסות ואפילו סגירת החברה. מדינות רבות אחרות חוקקו חוקי מכסות ו/או הסתפקו בהמלצות [אוסטרליה, אוסטריה, בלגיה,קנדה, דנמרק, האיחוד האירופי,פינלנד, צרפת, גרמניה,איסלנד, הודו ואיטליה, מלזיה, הולנד, פולין דרום-אפריקה,ספרד,שוודיה בריטניה וארה"ב] מדינות אחרות אינן פועלות בתחום [שוויצריה,יפן,קוריאה,סינגפור,הונק-קונג ,סין,ברזיל, ורוסיה]. ללא ספק המגמה העולמית של שיתוף נשים בהנהלה תופסת תאוצה…
• החברות הן: בנק הפועלים, בנק לאומי, בזק, קבוצת דלק, אלביט מערכות, כימיקלים לישראל, החברה לישראל, מזרחי טפחות, נייס מערכות, טבע.
0
כתבות נוספות
קריאה לוועדת הכספים: לתמרץ השקעות במקום למסות אותן
"פעילות סוכנים שלא הוכשרו כראוי היא אבי אבות הטומאה של הענף"
"אסור לשכוח שלפני הכל אנחנו מנהלים ביטוח ופנסיה, מעליהם יש רבדים נוספים"
"בעוד כמה שנים נהיה קבוצה פיננסית מלאה כשהביטוח יהיה פעילות משמעותית כחלק ממנה"
"האתגר של הגשמת התפקיד החברתי של תעשיית הביטוח הוא אתגר עולמי"
כניסה לחשבון שלי
(באמצעות סיסמה קבועה)שמסתיים בספרות {{phone-four-last-digits}}
אנא הזן את הקוד שקיבלת