משה ברקת על פרשת סלייס גמל: אסור לשפוך את התינוק עם המים. מדובר בעבריינות ולא בכשל. רגולציה היא לא הפתרון לכל דבר
"יש להוריד חסמים מהותיים ברגולציה בתחום. המוסדיים בישראל רחוקים מלהשקיע בתחום יחסית לתמהיל ההשקעה של המוסדיים בארה"ב". כך אמר היום (ד') ד"ר משה ברקת, לשעבר הממונה על שוק ההון, ביטוח וחיסכון וכיום יו"ר הפורום למחקר השקעות אלטרנטיביות באוניברסיטת תל אביב, במסגרת רב שיח בנושא "רגולציה בעולם האלטרנטיבי", בוועידה השנתית להשקעות אלטרנטיביות של עדיף.
דברי של ברקת היו בהמשך לדבריו של עו"ד זיו ארז, שותף בכיר במשרד בן נפתלי ארז: "אני לא רואה תחום אפור בפן הרגולטורי בתחום ההשקעות האלטרנטיביות. הבעיה היא אכיפה".
ברב שיח אותו הנחתה נגה ניר נאמן, עורכת הצרכנות והתיירות ומגישת מהדורה חדשות 13, אמר מנכ"ל איגוד בתי השקעות עו"ד נמרוד ספיר: "יש לנו (לאיגוד בתי השקעות) אתגר גדול בתחום הלא סחיר, יש כשלי שוק משמעותיים, יש לאפשר לגופים תנאים טובים יותר כדי שהתשואה במוצרים האלטרנטיביות תהיה גבוהה. בסוף מה שחשוב זו התשואה לעמית".
פרשת סלייס גמל עלתה גם היא ברב שיח. ברקת: "אם ניקח את התרמית שנעשתה ונצמיד אותה לתחום כולו, נחטא למטרה. אסור לשפוך את התינוק עם המים. מדובר בעבריינות ולא בכשל. רגולציה היא לא הפתרון לכל דבר".
לדברי ארז, "ההבדל בין סלייס לאירועים קודמים, שזה היה בחצר האחורית של הרשויות. כשהרשלנות במגרש של הרשויות, הכלים שלהן להילחם זה להוסיף רגולציה כדי שזה לא יקרה עוד פעם. אני מעריך שיהיה צונמי רגולטורי".
ברקת בתגובה לדברי ארז: "תלונה ראשונה הגיעה בדצמבר 2022 ועם הגעתה התחיל הטיפול. כאשר באים בתלונות לרשות שוק ההון, קודם כל תביאו משאבים, צריך לפחות לשלש את התקציב של הרשות".
בעניין חוזקה של הרשות, ברקת בירך את עמית גל על בחירתו לממונה על שוק ההון לאחר כשנתיים בהן כיהן כממלא מקום, והדגיש עד כמה "חשוב שתהיה רשות חזקה ויציבה ואין ספק שעמית הוא הבחירה הנכונה".
ספיר התייחס ברב שיח לאתגרי הרגולציה, ובין היתר ציין את הצעת החוק שהגישה רשות המסים לפני כשנתיים שנועדה למסות את ההכנסה מהשקעות בקרנות האלטרנטיביות באמצעות מס פירותי (לא הוני). "מה שרשות המסים ניסתה לקדם היה שינוי חקיקה שמשמעותו שאם הינך משקיע בקרן השקעות, ההכנסה שלך תיחשב, באופן אבסורדי, כ'הכנסה מעסק' ולכן תמוסה בדומה לשיעור המס השולי שלך – ולא במס רווח הון (בשיעור של 25%) כפי שנהוג בכל העולם ביחס להכנסה פסיבית ובדומה למיסוי הרווחים מהשקעה במניות או בקרנות נאמנות.
"אנחנו התרענו ואמרנו שזה לא סביר וזה בעיקר יוביל להרס הענף או להסטת השקעות לקרנות זרות שבהן לרשות המסים אין שום אפשרות למסות את המשקיעים באופן המוצע, כי כאמור זה שונה מכללי המיסוי הנהוגים בכל העולם. על רקע הפעילות שלנו, בין היתר, נעצרה בזמנו החקיקה בעניין. הנושא הזה הוא אתגר ואני שמח שגם בכנסת מזהים את העיוות שקיים בנושא ופועלים בעניין, מהלך שמוביל ח"כ דן אילוז".
כתבות נוספות
גידול של 74% ברווח הכולל של ביטוח ישיר ב 2024
מנורה מציגה – זינוק של כ-75% ברווח לאחר מס ב 2024
גידול של 15% בהכנסות מיטב ב 2024
בלעדי – איש עדיין לא הציע מועמדות לתפקיד נשיא לשכת סוכני הביטוח
הפניקס מציגה רווחי שיא בשנת 2024
כניסה לחשבון שלי
(באמצעות סיסמה קבועה)שמסתיים בספרות {{phone-four-last-digits}}
אנא הזן את הקוד שקיבלת