מידרוג: דירוג מנורה מבטחים החזקות נותר Aa2.il עם אופק יציב
חברת מידרוג הותירה ללא שינוי את דירוג Aa2.il של מנורה מבטחים החזקות, עם אופק דירוג יציב.
חברת הדירוג מציינת בין השיקולים העיקריים, כי הדירוג נתמך באחזקת שליטה בשלוש אחזקות ליבה בעלות איכות אשראי טובה יחסית – מנורה מבטחים ביטוח (Aa1.il, יציב), מנורה מבטחים פנסיה וגמל ושומרה חברה לביטוח (A1.il, יציב), וביחסי שירות חוב ובגמישות פיננסית גבוהים. הגמישות הפיננסית מתאפיינת ביחס כיסוי ריבית ובמינוף בולטים לטובה ביחס לדירוג ובהקטנת החוב הפיננסי בצורה מהותית בשנים האחרונות.
עוד מציינת מידרוג, כי למרות פיזור הולם יחסית של נכסי בסיס בתיק, הוא עודנו ריכוזי הן בשווי והן בתזרים בתחומי הביטוח וחיסכון לזמן ארוך. לחברה מספר אחזקות קטנות יותר בתחומי המימון החוץ בנקאי – אמפא קפיטל ואי.אר.אן ונדל"ן אשר תורמות לפיזור התיק, אולם היקף הדיבידנדים הצפוי מהן עדיין שולי יחסית. בנוסף, קיימות מגבלות ומנגנוני בקרה רבים על פעילותן של מנורה ביטוח, שומרה ומנורה פנסיה וגמל, לרבות ביצוע חלוקות דיבידנד וניהול מקורות ההון. לאור זאת, שליטת החברה על פוטנציאל חלוקת הדיבידנדים מהמוחזקות המהותיות שלה תלויה גם בגורמים אקסוגניים ועל כן מוגבלת יחסית.
בתרחיש הבסיס של מידרוג לשנים 2024-2023, חברת הדירוג מניחה היקף תקבולים של כ-205 מיליון שקלים בשנה. הנחה זו מתבססת על המשך קבלת דיבידנדים ממנורה פנסיה וגמל, אולם בהיקף ממותן יותר ביחס לשנים עברו, בסך של כ-40 מיליון שקלים בשנה, דיבידנדים ממנורה ביטוח ושומרה בהיקף כולל של כ-110 מיליון שקלים בשנה ותקבולים מדמי ניהול, פירעון הלוואות ודיבידנדים משאר חברות הקבוצה בסך כולל של כ-45 מיליון שקלים בשנה. כנגד תקבולים אלו, מניחים במידרוג תשלומים שנתיים בהיקף של מאות מיליוני שקלים בשנות התחזית, הכוללים תשלומי קרן וריבית בסך של כ-80-160 מיליון שקלים בשנה, הוצאות הנהלה וכלליות בסך של כ-21 מיליון שקלים בשנה והשקעות במיזמים נוספים.
במידרוג מעריכים כי החברה תחלק דיבידנדים שוטפים בסכומים גבוהים מהיקפם בשנים האחרונות, לאור מדיניות דיבידנדים חדשה של חלוקת דיבידנדים בשיעור שלא יפחת מ-35% מהרווח השנתי, בהתחשב בדיבידנדים שיחולקו מהמבטחים וכתלות בשמירת כרית נזילות של קרן וריבית שנה קדימה.
בהתאם לכך, בתרחיש הבסיס של מידרוג, יחס שירות החוב השנתי (CASHDSCR+) הכולל יתרות נזילות צפוי להיות בולט לטובה ביחס לדירוג ולנוע בטווח שבין 2.6-7.4 תחת תרחיש לחץ לגבי היקף החוב של החברה.
לדברי מידרוג, פרופיל הנזילות של החברה בולט לטובה כאמור, ונתמך ביתרות נזילות משמעותיות בהיקף של כ-552 מיליון שקלים נכון ליום 30 בספטמבר 2022. יתרות נזילות אלו, כוללות תיק ניירות ערך סחיר בהיקף משמעותי, בפרופיל סיכון שוק סביר יחסית, להערכת מידרוג.
עוד מציינת מידרוג, כי לחברה גמישות פיננסית איתנה, הנגזרת ממדיניות פיננסית שמרנית, כפי שבא לידי ביטוי ביחס כיסוי ריבית (ICR) בולט לטוב. אולם, תחת תרחיש לחץ לגבי היקף החוב של החברה בתרחיש הבסיס של מידרוג, יחס זה צפוי לנוע בטווח של 4.0-3.4 ולהיות נמוך לדירוג.
בנוסף, החברה מאופיינת בשיעור מינוף (LTV – שלוקח בחשבון את יתרות הנזילות של החברה) ויחס חוב פיננסי ל-FFO בולטים לטובה, אשר צפויים לעמוד להערכת מידרוג על כ-7.1% ועל 4.4-3.8, בהתאמה, תחת תרחיש לחץ לגבי היקף החוב של החברה ושווי האחזקות, כנגזר משווי השוק של החברה. יחסים אלו תומכים בגמישות הפיננסית וביכולת מחזור החוב של החברה, במידת הצורך. הגמישות הפיננסית של החברה מושפעת לטובה גם כן מנגישות גבוהה לגורמים המממנים, היעדר קובננטים אפקטיביים באג"ח ושעבוד שלילי על נכסיה.
אופק הדירוג היציב משקף את הערכת מידרוג, כי המעמד העסקי, הפרופיל הפיננסי ונתוני המפתח של החברה יישמרו בטווח תרחיש הבסיס של מידרוג.
גורמים אשר יכולים להוביל להורדת הדירוג:
• הרעה מתמשכת בפרופיל העסקי והפיננסי של המוחזקות העיקריות.
• שחיקה בנראות הדיבידנדים מהמוחזקות בטווח הזמן הבינוני ארוך.
• גידול משמעותי במינוף הפיננסי.
• מדיניות דיבידנדים אשר תפגע באיתנות הפיננסית של החברה.
כתבות נוספות
סוכנות ג'ינג'ר משיקה פלטפורמה דיגיטלית ומיתוג חדש
גיל שגיב מונה לסמנכ"ל שיווק וחוויית לקוח בעוגן
לשכת סוכני הביטוח קיימה את כנס האביב של מחוזות המרכז והשפלה
"יש לאפשר לבנקים קטנים להיכנס לעולם הביטוח כיצרנים"
עו"ד רני נויבואר מונתה לסגנית בכירה לממונה על שוק ההון ומנהלת חטיבת חא"ט ברשות
כניסה לחשבון שלי
(באמצעות סיסמה קבועה)שמסתיים בספרות {{phone-four-last-digits}}
אנא הזן את הקוד שקיבלת