מגוון הזדמנויות בשירותי ענן
במאמרים קודמים סקרנו אפשרויות שונות לשימוש בשירותי ענן, על ההזדמנות הגדולה הטמונה בשירות והנושאים שיש לבדוק טרם התקשרות עם ספקי ענן. יישומי ענן שינו לחלוטין את האופן בו אנו משתמשים וצורכים מוצרי ושירותי תוכנה – מגוון אינסופי של מוצרים ושירותים. במאמר זה נציג "טיפה בים" של יישומים זמינים לשימוש בענן ואשר יש בהם כדי לסייע, לייעל ולשפר את התקשורת במשרד ומול הלקוחות.
מגוון היישומים הזמינים לשימוש חינמי ו/או במודל SaaS (Software as a Service) הוא עצום והולך ומתרחב מיום ליום. ניתן למצוא יישומים המקיפים את כל תחומי העניין הבסיסיים של עסקים. שיטת התמחור "לפי שימוש" מקילה על תהליכי ההחלטה והבחירה במוצר.
המשותף בדוגמאות ליישומים להלן הוא היכולת להשתמש בהן ללא צורך בהתקנה מקומית, הן קלות להפעלה ומודל הרישוי בהתאם לשימוש. במקום להוציא מאות דולרים ואף יותר לרכישת מוצרי תוכנה שונים, להתקינם ולקוות שאכן יתנו מענה לצרכים, ניתן להשתמש במוצרים ללא תשלום או בתשלום על פי כמות המשתמשים ורמת השימוש.
Asana- יישום לניהול פרויקטים. המערכת מאופיינת בממשק משתמש פשוט ואינטואיטיבי. המערכת מאפשרת ניהול משימות עובדים, מעקב אחר התקדמותם וכוללת אמצעי לדיווח התקדמות, התראות באמצעות מייל, שיתוף מידע ויכולת עדכון ושליפת מידע באמצעות אמצעי קצה מגוונים.
Grafire – יישום נוסף המיועד לסייע בניהול פרויקטים ומשימות. גרסת הWeb- הינה חינמית ומאפשרת שטח אחסון בגודלGB 1. המערכת פשוטה להפעלה והסלוגן השיווקי מדגיש שמשך הלימוד הנדרש למערכת הוא 17 דקות.
Postcron – יישום המיועד להגדלת הערך השיווקי משימוש ברשתות חברתיות דוגמת פייסבוק. המערכת מפשטת את כתיבת ה"פוסטים" ועדכוני סטאטוסים, ומאפשרת את תיזמון הפצתם לשעות "נצפות". מאפשרת "דחיפה" Off Line של מסרים לשעות רצויות, בסמוך לאירועים צפויים וכולי.
Boxmeup – יישום שבבסיסו מיועד לניהול שרשרת אספקה, בעל יכולת לייצרCode QR. המערכת מאפשרת הדפסת QR code, הצמדת המדבקה על כל מסמך או מעטפה, כך שכל משתמש שברשותו סמארטפון יכול לסרוק את המדבקה ועל ידי כך לקבל מידע על תכולתה ולעדכן את נתוניה.
שימוש מעניין לדוגמא: כחלק מדיוור ישיר, כך שהסריקה שלו תפנה את הלקוח לאתר חברת הביטוח או סוכנות הביטוח, כתובת מוקד השירות ופרטי התקשרות אחרים. קישור לאתר האינטרנט בו יכול לראות את נתוני הפוליסה, אתר שמסביר כיצד לפעול בעת תביעה וכדומה.
PDFescape – יישום המאפשר לעדכן קבצי PDF, המאפשר הוספת טקסט, הוספת תמונות, הוספת לינקים וייצוא תוכן מקבצי PDF.
Fileslap – שיתוף קבצים. המערכת מאפשרת למשתמש לטעון קובץ מהמחשב או מהרשת (באמצעות URL) וליצור קישור למשתמשים אחרים. המערכת תומכת במגוון רחב מאוד של פורמטים, ומאפשרת לקרוא קובץ גם למשתמש שאין במחשב שלו תוכנה מתאימה ל"פתיחת" אותו קובץ.
Bdrive – B: drive – יישום המאפשר למשתמשים שמעוניינים להשתמש בשירות כ- Dropbox לשיתוף קבצים, אך נמנעים משימוש משיקולי אבטחת מידע או רגולציה. האפליקציה מאפשרת יצירת ענן אחסון פרטי או במילים אחרות כונן רשת וירטואלי במחשב האישי. המערכת תומכת במגוון מערכת ההפעלה (Windows, Mac OS, Android, and iOS). תכונות עיקריות: מתן הרשאות גישה לקבצים, סנכרון בין משתמשים שונים ומיפוי לספריות ומידור הרשאות בין משתמשים מורשים ומזוהים באמצעות משתמש וסיסמא.
Chatter – ישנם מספר יישומים של רשתות חברתיות פרטיות, המאפשרות פונקציונאליות שיתוף מידע בין משתמשים פנימיים, ללא חשש לזליגת מידע מחוץ לארגון.
יישומים מסוג זה תורמים ליעילות הארגונית, מקצרים תהליכים ומאפשרים זמני תגובה מהירים לבירורים, בקשות ומשימות. בעת הזאת, כשכולנו מחפשים דרכים להיות יותר אפקטיביים ועם זאת זולים ויעילים – הענן מספק מגוון הזדמנויות.
הכותבת הינה מנכ"ל BDA-Projects עם התמחות בענף הביטוח
המאמר פורסם לראשונה במגזין עדיף, פברואר 2013.
0
כתבות נוספות
(היעדר) הכיסוי הביטוחי לשריפות בארה"ב – תפקיד הרגולטור בעידן אירועים קטסטרופליים
הדרכים להענקת ערך משמעותי ללקוחות שלכם
משפחה המשקיעה בפוליסת ביטוח חיים בינלאומית בניהול אישי – ניתוח מקרה
האם הבינה המלאכותית תחליף את שיקול דעת הדירקטורים בגופים המוסדיים?
קבלת מידע דרך המסלקה הפנסיונית בלבד
כניסה לחשבון שלי
(באמצעות סיסמה קבועה)שמסתיים בספרות {{phone-four-last-digits}}
אנא הזן את הקוד שקיבלת