מגדל אחזקות לרשות שוק ההון: טענות הממונה לא יכולות להיות בעקבות פרסומים עיתונאיים על כוונות עתידיות
מגדל אחזקות ביטוח ופיננסים דוחה את טענותיה של רשות שוק ההון, ביטוח וחיסכון לפיהן שינויים בשדרת ההנהלה, כולל החלפת היו"ר, והתנהלות ללא תכנית אסטרטגית מזה תקופה ארוכה, עלולים לפגוע בניהול התקין של עסקי החברה הבת מגדל ביטוח.
בפנייה של הרשות בשבוע שעבר (23 באוגוסט) נסקרו שינויים שבוצעו בדירקטוריון מגדל ביטוח והנהלתה ובכללם מינויים של יו"ר ומנכ"ל חדשים למגדל ביטוח במהלך השנה האחרונה ושינויים נוספים בדירקטוריון ובהנהלת מגדל ביטוח.
במכתב מצוין, כי על אף השינויים האמורים, פורסם בעת האחרונה באמצעי התקשורת, כי בכוונת החברה לבצע שינויים מהותיים נוספים בדירקטוריון מגדל ביטוח, ובכללם החלפת יו"ר החברה הנוכחי יפתח רון-טל.
לטענת הרשות, לשינויים כאמור יתכנו בעתיד גם השלכות על הנהלת החברה. בנוסף צוין בפנייה, כי לתפיסת רשות שוק ההון וכפי ששוקף למגדל ביטוח בעבר, התנהלותה של מגדל ביטוח ללא תכנית אסטרטגית מזה תקופה ארוכה, לצד קיומם של שינויים נוספים בשדרה הניהולית הבכירה בחברה, עלולים לעלות, לעמדת רשות שוק ההון, לכדי חשש לפגיעה בניהולם התקין של עסקי מגדל ביטוח, בהתאם לחוק הפיקוח על הבטוח, על כל המשתמע מכך.
במכתב תשובה שהעבירה אתמול (א') מגדל אחזקות לרשות שוק ההון, מוסבר כי מגדל ביטוח מהווה את הנכס העיקרי שלה, לכן הצלחתה משרתת בראש ובראשונה את מגדל אחזקות, וגם ההיפך הוא הנכון. "בהתאם, שמירה על הנכס העיקרי של החברה, הינו בסמכותה ובאחריותה. אחת הדרכים המרכזיות בהם סוברנית חברה לשמור על הנכס שלה, חברת הבת, הינו מינוי דירקטורים, ולא בכדי היכולת למנות מחצית מהדירקטורים בחברת הבת מהווה חזקת שליטה הן לפי חוק ניירות ערך והן לפי חוק הפיקוח על הביטוח וחזקה זו מתקיימת כאן במלואה. גם חוק הפיקוח מכיר בקיומה של שליטה, ובנגזרותיה ומטעם זה, סמכותו של הממונה על רשות שוק ההון, כשם שהיא נובעת מהחוק, כך היא גם מוגבלת בהוראותיו. בהתאם להסדר שבסעיף 41י(א) לחוק הפיקוח, התנגדות הממונה יכולה להיות למינויו של דירקטור (הכלול בהגדרת נושא משרה שם) וגם זאת רק לאחר מעשה, דהיינו לאחר קיום דיון פנימי בחברה על אפשרות המינוי והחלטה בעניין של אורגניה המוסמכים, וודאי שלא בעקבות פרסומים עיתונאיים על כוונות עתידיות".
במכתב נטען כי בעקבות ההסדר שבחוק, "הממונה אינו מוסמך להתנגד למינוי מראש, בטרם קבלת החלטה על ידי האורגנים המוסמכים בחברה. מקל וחומר אין לו סמכות לכפות המשך כהונה של דירקטור מכהן, שכהונתו תפקע במועד האספה השנתית, אם וככל שהחברה תחליט שלא למנותו מחדש".
עוד נאמר במכתב, כי הדירקטורים במגדל ביטוח מתמנים בידי החברה באספה הכללית של מגדל ביטוח. המינוי נעשה בכל פעם עד לאספה השנתית הבאה לאחר המינוי. "ככל שלא מוארכת כהונתם במועד האספה הכללית הבאה, הרי שהיא פוקעת. בהקשר זה סברה החברה, כי הפנייה הקדימה את המאוחר, והתייחסה לאירוע שטרם קרה, שהינו מינוי דירקטורים במגדל ביטוח במסגרת האספה השנתית העתידית של מגדל ביטוח, אשר טרם התקיימה".
מגדל אחזקות שבה ומדגישה במכתב התשובה כי טובתה ומכך גם טובת מגדל ביטוח שהנה הנכס העיקרי של החברה, תהא השיקול הבלעדי שינחה את הדירקטוריון בהחלטתו.
מכתב התשובה מתייחס גם לעניין התכנית האסטרטגית. גם כאן דוחה מגדל את הטענות שהועלו בפניית רשות שוק ההון, "שנבעו ככל הנראה מכך שלא היה בידיו כל המידע הרלבנטי והובהר, כי הליכי חשיבה לתכנון אסטרטגי משמעותי נוהלו במגדל ביטוח בשנתיים האחרונות ובאו לידי ביטוי בתכניות העבודה לשנים 2021 ו-2022. עם מינויים של יו"ר ומנכ"ל חדשים למגדל ביטוח ביקשו האחרונים להביא לאימוץ תכנית אסטרטגית חדשה, והחלו בהליך בחינה, תחילה ברמת הנהלה, ובהמשך בשילוב דירקטוריון מגדל ביטוח זמן קצר לאחר שנכנס לתפקידו יו"ר הדירקטוריון בחברה, השופט (בדימוס) חנן מלצר, אשר מוביל הליך גיבוש אסטרטגיה ברמת הקונצרן וצפוי להשלים בקרוב את שלב בחירת היועצים", מציינת מגדל.
עוד נכתב: "לעמדת החברה, באשכול חברות, בוודאי כזה שבו חברת הבת מצויה בבעלות מלאה של החברה האם ומהווה את הנכס העיקרי שלה, האסטרטגיה צריכה להיות ברמת הקונצרן תחילה והחברות הבנות אמורות לקבוע אסטרטגיה עבורן לאחר שהביאו בחשבון את האסטרטגיה הכוללת שגיבשה החברה האם. תפיסה זו מקובלת בארץ ובעולם ועולה בקנה אחד גם עם חובות הדיווח של החברה, שהנה חברה ציבורית הנדרשת לדיווח על עסקיה, ותוצאותיה ובכלל זה על האסטרטגיה שלה, ברמה המאוחדת'. קיימת איפה זהות אינטרסים בין החברה למגדל ביטוח, ומטעם זה קיימת חשיבות בהרמוניה אסטרטגית בין שני התאגידים".
מגדל הסבירה במכתבה, כי מטעמים אלו נכון יהיה, שמגדל ביטוח תמתין לסיום הליך בחירת יועץ אסטרטגי בחברה האם שצפוי בקרוב, כך שכלל חברות הקונצרן תוכלנה לגבש תכניות אסטרטגיות עד סוף שנת 2022 וזאת כדי שניתן יהיה להטמיען בתכניות העבודה בשנים הבאות.
כתבות נוספות
ביקורת קשה של יו"ר ועדת הכלכלה דוד ביטן על רשות שוק ההון
פורסמו תקנות הרפורמה בהשקעת כספים בידי אפוטרופוס או מיופה כוח
רשות שוק ההון הפחיתה ב-20% את הקנס שהטילה על שלמה אייזיק
דוח הממונה 2023: היקף הנכסים המנוהלים המפוקחים על ידי רשות שוק ההון הסתכם בכ-2.59 טריליון שקלים
אחריות בית הסוכן על התנהלות הסוכן הבודד
כניסה לחשבון שלי
(באמצעות קוד חד פעמי)שמסתיים בספרות {{phone-four-last-digits}}
אנא הזן את הקוד שקיבלת