כ-80% מסוכני הביטוח בטוחים כי הבינה המלאכותית תשנה מהותית את עבודתם
כנס סוכני המחר של עדיף בהשתתפות כ-1,000 סוכני ביטוח, מנהלים בכירים ושותפים בענף הביטוח שהתקיים היום (ה'), היווה הזדמנות להציץ לעתיד הביטוח בכלל והסוכנים בפרט. כל איש מכירות יודע את הכלל הבסיסי שהוא חייב לדעת היכן הוא נמצא ולאן הוא הולך. מטרת הסקר הייתה להעניק מבט לסוכנים ולמנהלי חברות הביטוח היכן הם נמצאים מבחינה דיגיטלית ולהיכן הם שואפים להגיע בעתיד הקרוב והרחוק.
ממצאי הסקר מראים בבירור כי הסוכנים מבינים את השינויים ואת האפשרויות הרבות הקיימות מבחינה דיגיטלית, ובמיוחד בבינה מלאכותית, לטובת קידום העסק שלהם.
תמונת הסקר מצביעה על כמה נקודות מעניינות:
1. מעבר ברור מטלפון לוואטסאפ. המגמה היא עולמית ורובנו עוברים לקשרים דיגיטליים ופחות אנושיים וקוליים. הסיבות הן רבות, אבל בסופו של דבר על הסוכן לאפשר ללקוחות מגוון של דרכי התקשרות ולהתמקד באלו שהלקוח מעוניין – ומרבית הלקוחות מעדיפים וואטסאפ. חשוב להזכיר שוואטסאפ עסקי ובמיוחד שיווקי, מחייב התאמות ואישורים של מטא לכל אינטראקציה וזמני האינטראקציה. במבט לעתיד כנראה שנעבור בקרוב לבוטים חכמים לאינטראקציה עם הלקוחות.
2. יותר מ-90% מהסוכנים לא מקדמים את עצמם ברשתות חברתיות כאופן קבוע ומבוסס תכנית פעולה מסודרת. רוב הסוכנים לא פעילים בטיקטוק, אינסטגרם ולינקדין למרות שאלה הפלטפורמות שהלקוחות נמצאים – ולא לוקחים בחשבון את חוסר היעילות של פייסבוק בקידום הפעילויות שלהם, ובכך מפספסים לקוחות ומשקיעים משאבים שלא מניבים להם ביזנס.
מיותר לציין כי פוסט שלכם בפייסבוק מגיע לכל היותר לכ-10% מהחברים והוא יגיע רק לחברים. כלומר, אי אפשר לנפץ את מעגל הלקוחות רק באמצעות פייסבוק.
3. רוב הסוכנים ישתמשו בעתיד בכלים דיגיטליים לצורך שיווק ומכירות ולא לשירות ותפעול. בעולם הביטוח שבו יש הטיה לכיוון המחיר והוא חסר בידול משמעותי בין החברות והסוכנים – ישנה חשיבות רבה לשירות ולתפעול.
הייתי ממליץ לסוכנים לטפל קודם בנושאים אלו במקביל לשיווק ומכירות. כבר בעבר כתבתי שסוכנים רבים מבצעים "אוטסורסינג" לתביעות, שירות ותפעול ושזו טעות. היום ניתן בכלים דיגיטליים להעניק שירות מיטבי ללקוחות ובכך לשמר ולקבל מהם הפניות ללקוחות חדשים.
4. מבט לעתיד. כ-80% מסוכני הביטוח בטוחים כי הבינה המלאכותית תשנה מהותית את עבודת הסוכנים. הסוכנים מבינים כי יהיה קשה לעצור את הטכנולוגיה ויחד עם זאת הם עדיין חוששים ומתקשים להשקיע את המשאבים הנדרשים (כסף, ידע וזמן) לצורך ביצוע קפיצת המדרגה. השאלה האם בעתיד נבחין בין סוכנים שכן ביצעו את הקפיצה לבין אלו שלא.
תודה לכול הסוכנים שענו ושיתפו באתגרים שלהם בנושא.
• הכותב הינו מנהל קהילת עדיףTech
כתבות נוספות
סוכנות ג'ינג'ר משיקה פלטפורמה דיגיטלית ומיתוג חדש
גיל שגיב מונה לסמנכ"ל שיווק וחוויית לקוח בעוגן
לשכת סוכני הביטוח קיימה את כנס האביב של מחוזות המרכז והשפלה
"יש לאפשר לבנקים קטנים להיכנס לעולם הביטוח כיצרנים"
עו"ד רני נויבואר מונתה לסגנית בכירה לממונה על שוק ההון ומנהלת חטיבת חא"ט ברשות
כניסה לחשבון שלי
(באמצעות סיסמה קבועה)שמסתיים בספרות {{phone-four-last-digits}}
אנא הזן את הקוד שקיבלת