טיפול ייחודי בתא לחץ הציל את חייו של לוחם שנפצע אנוש בחאן יונס
בפאנל "החידושים והטכנולוגיות שמשנים את כללי המשחק" שנערך בכנס הבריאות ה-21 של עדיף, דובר על טכנולוגיות מתקדמות וטיפולים חדשניים. אבל את הקהל טלטל וריגש מאוד סיפורו של יוסי זר. בנו כפיר נפצע אנושות בעזה וחייו ניצלו הודות לטיפול חדשני בתא לחץ. מאז, אביו מעלה את המודעות לנושא טיפול בתא לחץ, המכוסה על ידי חלק מהפוליסות החדשות. את הפאנל הנחתה ורדה לבקוביץ, חברת מועצה בלשכת סוכני הביטוח ומנכ"ל משותף בחברת עולם הבריאות, אשר לא הסתירה את רגשותיה לאור היכרותה מקרוב של סיפור השיקום, לאחר שפגשה את כפיר במהלך התנדבותה בבית הלוחם.
זר סיפר כיצד שימוש בטכנולוגיה ייחודית הציל את חייו של בנו הלוחם. "כפיר נפצע בחאן יונס ופונה במצב אנוש לסורוקה. שם קודם כל טיפלו בכוויות, אבל אחרי השתלת העור גילינו שפטרייה אלימה שמקורה בעזה התפשטה על הכוויות והשתלת העור. אחרי שלושה שבועות בסורוקה אמרו שאין עוד מה לעשות. פנינו לרב פירר שהמליץ על פרופ' בן עמי באיכילוב, זיהומולוג שבהתייעצות עם סורוקה המליץ להעבירו לאסף הרופא, לטיפול בתא לחץ ייחודי והגדול בעולם".
"הגענו לשם במצב של קריסת מערכות", הסביר זר, "פרופ' שי אפרתי הכניס אותו לתא לחץ כשהריאות לא תפקדו והיה סיכון לקריסת מערכות. עבור הטיפול בכפיר נכתב פרוטוקול ייחודי לטיפול בתא לחץ תא וכפיר ניצל. תא הלחץ הרג את הפטרייה והציל את חייו. בהמשך עבר השתלת ריאות כי הריאות קרסו אחרי הסיפור עם הפטרייה והשתלת עור. הוא היה ראשון בתור כי היה חתום על כרטיס אדי ובנוסף, אימו, באופן אלטרואיסטי, תרמה כליה שלוש שנים קודם לכן. כיום כפיר חי עם ריאותיו של לוחם אחר, דור זימר ז"ל, ויצא משיקום לפני שבוע".
עוד השתתפו בפאנל ד"ר זלמן יצחקוב, מנהל מחלקה מומחה לרדיולוגיה אבחנתית רדיולוג פולשני ברשת מדיקה מרכזים רפואיים; ודים פרמן, ראש אגף סחר וכלכלה, אסותא מרכזים רפואיים; ד"ר אולג שפיר, מנהל רפואי של יחידת שיקום בי FEMI, מומחה לרפואה פיזיקלית בשיקום, רופא מחוזי של המוסד לביטוח לאומי; פרופ' ריטה ארליך, מנהלת מחלקת עיניים, מרכז רפואי וולפסון.
ד"ר יצחקוב הסביר על הערמונית, וכיצד כיום צנתור בהרדמה מקומית לא רק יכול להחליף ניתוח בהרדמה מלאה, אלא שגם ניתן לעשותו כהליך מונע, לפני לקיחת תרופות, בהנחה שהמטופל מגיע לאבחון כמה שיותר מוקדם. "אין מה לדאוג, לא רק שאין פגיעה, יש מאמרים המעידים על שיפור בתפקוד המיני אחרי צנתור".
ד"ר פרמן סיפר על שני בתי חולים חדשים חכמים שאסותא תפתח בבאר שבע (רבעון ראשון של 2025) וראשון לציון (תחילת 2026) שישלבו גם פעילות ציבורית וגם פעילות ביטוחית פרטית. הוא ציין שבאסותא כבר עובדים עם רובוטי AI מתקדמים עם 4 או 6 זרועות שמאפשרות ניתוחים שלא ניתן לעשות עם רובוטים מהדור הקודם שהם בעלי שתי ידיים. עוד ציין כי באסותא נפתח מרכז מצוינות לכבד עם טכנולוגיות מתקדמות, מרכז רדיותרפיה עם מכשיר MRI פתוח וטיפולים חדשים שהסוכנים צריכים להכיר.
פרופ' ארליך הסבירה על רשתית העין ועל התהליך שעובר המטופל בדרכו להחלמה. "זהו תחום שבו יש הכי הרבה חידושים ופיתוחים", אמרה ונתנה כדוגמה מחלות רשתית נפוצות, כאשר במקום הזרקות חודשיות תוך עיניות מפתחים מתקן שמותקן בניתוח, שעושה שחרור איטי של החומר ומוריד את כמות ההזרקות ואת כמותן, או טיפולים ניסיוניים להחדרת גן.
לשאלה האם יש המלצה מגיל מסוים לעקוב ולעבור טיפולי מניעה, ענתה: "המודעות צריכה להיות של רופא המשפחה והציבור. כיום מפתחים מצלמה AI שתיתן אבחנה למטופל".
ד"ר שפיר דיבר על התפתחות נושא השיקום בבית ובקהילה, תחום שקיבל תאוצה בקורונה במגזר החרדי שהחל לטפל בחולי הקורונה בבית. הוא ציין כי כיום אדם מופנה לאשפוז ביתי מהרופא או מהקהילה, וזה נתון להחלטת קופת החולים והוסיף כי ניתן לברר את זכויות החולה ב-ChatGPT, מיצוי זכויות למי ולאיפה לפנות.
לצפייה בפאנל – לחצו כאן
כתבות נוספות
מנורה מבטחים וחברת מגנוס חילצו זוג ישראלי מאזור לחימה באתיופיה
פספורטכארד נערכת לקראת תפילות ראש השנה באומן
פספורטכארד: זינוק של כ-70% ברכישת ביטוח נסיעות ביום הנסיעה
יותר מ-700 משתתפים בכנס הבריאות ה-21 של עדיף
"אחרי ה-7 באוקטובר – 1.5 מיליון נפגעי נפש ישירים"
כניסה לחשבון שלי
(באמצעות קוד חד פעמי)שמסתיים בספרות {{phone-four-last-digits}}
אנא הזן את הקוד שקיבלת