השבוע הוכח שוב: יציאה מהירה בשוק תנודתי עלולה לעלות ביוקר בטווח הארוך


אמנם כבר תקופה ממושכת את המסחר בבורסות העולם מאפיינת תנודתיות גבוהה יחסית, אולם זו שנרשמה מאז הצגת תכנית המכסים של נשיא ארה"ב דונלד טראמפ ביום רביעי שעבר, הפכה לחריגה במיוחד, עם שינויי כיוון חדים ודרמטיים מיום ליום, ולעיתים במהלך אותו יום. כך מבדיקה שנעשתה במחלקת המחקר של מגדל שוקי הון בעקבות התנודתיות הגבוהה בשווקים בשבוע החולף
"העליות החדות שנרשמו אמש (ד') בבורסות האמריקאיות – חלקן שברו שיאים שלא נרשמו שנים ארוכות, מעידות שוב על חשיבותם של איפוק ושל הימנעות מנקיטת צעדים נמהרים בתקופות שכאלה", מציינים במגדל שוקי הון.
בבית ההשקעות מסבירים כי "בשלב הנוכחי, חוסר הוודאות הקיים בשווקים עדיין גדול מאוד, אולם בדיקת מגדל שוקי הון לנתוני 25 השנים האחרונות של מדד ה-S&P500, מעלה שהתמדה בהשקעה והימנעות מניסיון לתזמן את השווקים – לצאת בירידות ולחזור בעליות, מוכיחה את עצמה. זאת, גם אחרי המתרחש בשווקים בשבוע החולף, לאורך זמן, הנתונים מראים כי מי שלא נבהל מהירידות, יכול להרוויח הרבה יותר מההתאוששות שמגיעה לאחריהן".
נתוני הבדיקה של מגדל שוקי הון מראים כי מקור עיקר התשואה בהשקעה בבורסות היא מהשבועות החיוביים ביותר במסחר, וכן כי רבות מהעליות החדות בשווקים נרשמות לאחר ימים של ירידות חדות. "בהתאם, מי שמחליט בעיתוי שכזה, המתאפיין בתנודתיות גבוהה, לממש את החזקותיו, עלול לפספס חלק גדול מהתשואה שתניב לו ההשקעה שלו. עוד מראה הבדיקה כי תקופות שליליות בשוק מהוות הזדמנות להגדיל את היקף ההשקעה לשיפור התשואה לטווח הארוך".
בטווח הארוך רמת הרווחיות גדלה ככל שנמצאים פחות שבועות מחוץ למסחר
במספרים, בדיקת מגדל שוקי הון מראה כי השקעה בהיקף של 100 אלף דולר שנעשתה במדד S&P500 בשנת 2000, הגיעה לשווי של כ-600 אלף דולר והניבה תשואה שנתית ממוצעת של כ-7.4%, למי שלא נגע בכסף שלו מאז השקיע במדד לפני 25 שנה.
לעומתו, במקרה בו אותו משקיע היה מנסה לתזמן את השוק ובעת שיצא ממנו וחזר אליו החמיץ את 4 משבועות המסחר הטובים ביותר ב-25 השנים הללו, שווי השקעתו הנוכחי צונח אל מתחת ל-400 אלף דולר, והתשואה השנתית הממוצעת עליה מסתכמת בכ-5.6%. במקרה בו המשקיע יצא מהשוק וחזר אליו באופן תדיר יותר, וכך החמיץ 8 משבועות המסחר הטובים ביותר מאז שנת 2000, שווי ההשקעה הנוכחי שלו יורד לכ-280 אלף דולר, עם תשואה שנתית ממוצעת של כ-4.2%.
"כפי שמראים הנתונים, רמת הרווחיות גדלה ככל שנמצאים פחות שבועות מחוץ למסחר, בהסתכלות לטווח ארוך", מציינים במגדל שוקי הון.
בבית ההשקעות מסבירים כי "לאור הסמיכות שמצאנו בין ימי העליות החדות לירידות הגדולות נראה כי בטווח הארוך, העקביות משתלמת. נתוני המחקר מחדדים גם את ההבנה כי תשואה שנתית שמניבה השקעה בבורסה אינה ליניארית וחלק משמעותי ממנה מורכב מתשואה של ימי מסחר בודדים. לכן, ניסיון לתזמן את השוק עלול לגרום לפספוס של חלק מאותם ימים קיצוניים, וההשלכות לכך עלולות להיות בעלת משמעות כספית דרמטית".
עוד ממצאי הבדיקה של מגדל שוקי הון מראים כי "עקרון ההתמדה הוא מרכיב חשוב בהשקעה לטווח ארוך, כי ככל שטווח ההשקעה ארוך יותר, התשואה מושפעת פחות מהתנודתיות בשווקים ומעצימה את אפקט הריבית דריבית, וכי הגדלת השקעה לאחר אירועי קיצון והגדלת השקעה בשיעור נמוך לאחר תיקוני שוק חדים תורמת משמעותית לשיפור התשואה".
כתבות נוספות
על רקע התנודתיות בשווקים הפיננסיים: רשות שוק ההון קוראת לציבור שלא לפעול מתוך לחץ או עצות לא מוסמכות
זינוק חד בביקוש לביטוח עסקאות ייצוא
הראל ובנק הפועלים ינפיקו אג"ח בהיקף של 800 מיליון שקלים
סיגמא-קלאריטי משיק תיק השקעות עם הבטחת קרן ו-110% השתתפות בעלייה
"המשק הישראלי ממשיך להפגין עמידות, ומתאושש באופן מתון"
כניסה לחשבון שלי
(באמצעות סיסמה קבועה)שמסתיים בספרות {{phone-four-last-digits}}
אנא הזן את הקוד שקיבלת