הרווח הכולל נטו של מנורה מבטחים צמח בתשעת החודשים הראשונים בכ-53.4% לכ-820 מיליון שקלים
הרווח הכולל לאחר מס של קבוצת מנורה מבטחים בתשעת החודשים הראשונים של 2024 צמח בכ-53.4% והסתכם לסך של כ-820 מיליון שקלים, בהשוואה לכ-534 מיליון שקלים בתקופה המקבילה אשתקד. ברבעון השלישי הסתכם הרווח הכולל בכ-330 מיליון שקלים בהשוואה לכ-270 מיליון שקלים ברבעון המקביל אשתקד – גידול של כ-22.2%. "תוצאות אלו הושגו על אף אירועים חד-פעמיים אשר הביאו לקיטון ברווח (לפני מס) בסך של כ-81 מיליון שקלים בתקופה ו-21 מיליון שקלים ברבעון השלישי", מסבירים במנורה מבטחים.
התשואה על ההון (במונחים שנתיים) בתשעת החודשים הראשונים עומדת על 17%, בהשוואה ל-12.1% בתקופה המקבילה אשתקד. ברבעון השלישי של השנה עמדה התשואה להון על 20.5% בהשוואה ל-18.3% ברבעון המקביל אשתקד.
הרווחיות החיתומית (לפני מס) בתקופת הדוח גדלה בכ-58.1% והסתכמה לסך של כ-1.1 מיליארד שקלים, בהשוואה לכ-697 מיליון שקלים בתקופה המקבילה אשתקד. הרווחיות החיתומית ברבעון השלישי הסתכמה לכ-402 מיליון שקלים, בהשוואה לכ-334 מיליון שקלים ברבעון המקביל אשתקד. בחברה מציינים כי הרווחיות החיתומית הגבוהה הושגה במגוון תחומי פעילות הליבה של הקבוצה ותוך שיפור בכל אחד מתחומים אלו ביחס לתקופה המקבילה.
בהתאם למדיניות חלוקת הדיבידנד, בתשעת החודשים הראשונים הדוח חילקה הקבוצה דיבידנד בהיקף כולל של כ-345 מיליון שקלים. לאחר תאריך הדיווח (28 בנובמבר 2024), הכריז דירקטוריון החברה על דיבידנד בסך 115 מיליון שקלים. כך, סך הדיבידנדים שמחלקת הקבוצה מתחילת השנה מסתכם ב-460 מיליון שקלים.
סך הפרמיות ודמי הגמולים שנגבו על ידי הקבוצה בתקופת הדוח הסתכם לכ-24.7 מיליארד שקלים, זאת בהשוואה לסך של כ-22.5 מיליארד שקלים בתקופה המקבילה אשתקד – גידול של כ-9.8%. ברבעון השלישי הסתכמו הפרמיות ודמי הגמולים לכ-8.4 מיליארד שקלים, בהשוואה לכ-8 מיליארד שקלים ברבעון המקביל אשתקד.
סך הנכסים הפיננסיים המנוהלים על ידי הקבוצה הסתכם לתאריך הדוח בכ-361 מיליארד שקלים בהשוואה לכ-305 מיליארד שקלים בתקופה המקבילה אשתקד – גידול של כ-18.6%.
ההון העצמי של החברה המיוחס לבעלי המניות הסתכם לסך של כ-6.9 מיליארד שקלים, בהשוואה לכ-6.4 מיליארד שקלים נכון ל-31 בדצמבר 2023.
יחס כושר הפירעון של מנורה מבטחים ביטוח ללא תקופת הפריסה המשיך לגדול ועומד על 169.1%, נכון ל-30 ביוני 2024, זאת בהשוואה ל-157.4% נכון ל-31 בדצמבר 2023. "יחס זה הנו הגבוה ביותר מבין חברות הביטוח הגדולות", מציינים בחברה. בהתאם, עודפי ההון עומדים נכון ל-30 ביוני 2024 על סך של כ-3 מיליארד שקלים.
התוצאות בתחומי פעילות שונים
ביטוח כללי. הרווח הכולל לפני מס הסתכם בתשעת החודשים הראשונים לכ-604 מיליון שקלים לעומת רווח כולל של כ-358 מיליון שקלים בתקופה המקבילה אשתקד. העלייה ברווח החיתומי בתקופת הדוח בהשוואה לתקופה המקבילה אשתק נובעת בעיקרה משיפור משמעותי ברווח החיתומי בענף רכב רכוש. ברבעון השלישי עמד הרווח הכולל לפני מס על כ-209 מיליון שקלים בהשוואה לכ-211 מיליון שקלים ברבעון המקביל אשתקד.
פנסיה. הרווח הכולל לפני מס מעסקי הפנסיה הסתכם בתשעת החודשים הראשונים לכ-206 מיליון שקלים לעומת כ-141 מיליון שקלים בתקופה המקבילה אשתקד. ברבעון השלישי הסתכם הרווח הכולל לפני מס לכ-77 מיליון שקלים למול כ-54 מיליון שקלים ברבעון המקביל אשתקד. הצמיחה ברווח הושגה הודות לגידול בהכנסות כשבמקביל נותרו ההוצאות ללא שינוי.
סך נכסי קרן הפנסיה של מנורה מבטחים, הקרן הגדולה בישראל, עמדו בסוף הרבעון השלישי של השנה על כ-253 מיליארד שקלים למול 213 מיליארד שקלים בתקופה המקבילה אשתקד.
ביטוח חיים. הרווח הכולל הסתכם בתשעת החודשים הראשונים לכ-58 מיליון שקלים לעומת רווח כולל לפני מס של כ-113 מיליון שקלים בתקופה המקבילה אשתקד. ברבעון השלישי הסתכם הרווח הכולל לפני מס לכ-31 מיליון שקלים השלישי למול כ-71 מיליון שקלים ברבעון המקביל אשתקד.
ביטוחי בריאות. הרווח הכולל לפני מס הסתכם בתשעת החודשים הראשונים לכ-116 מיליון שקלים בהשוואה לרווח כולל של כ-24 מיליון שקלים בתקופה המקבילה אשתקד. ברבעון השלישי נרשם רווח של כ-28 מיליון שקלים למול רווח כולל לפני מס בסך של כ-54 מיליון שקלים ברבעון המקביל אשתקד.
"התנהלות מקצועית ואחראית בתקופה של אי ודאות בשוקי ההון"
מיכאל קלמן, מנכ"ל מנורה מבטחים ביטוח: "אנו מסכמים את תשעת החודשים הראשונים של השנה ואת הרבעון השלישי עם צמיחה וגידול ברווח בכל תחומי הפעילות, ופעם נוספת מציגים את התשואה להון הגבוהה ביותר מבין חמש קבוצות הביטוח הגדולות.
"בתשעת החודשים הראשונים של השנה נמשך הגידול המשמעותי ברווחיות החיתומית, וזו הסתכמה במעל למיליארד שקל. הרווחיות החיתומית ניכרת בכל אחד מתחומי פעילות הליבה של הקבוצה, הן אבסולוטית והן ביחס לתקופה המקבילה. רווחיות חיתומית גבוהה זו בשילוב גידול בהכנסות מהשקעות, הנובע מהתנהלות מקצועית ואחראית בתקופה של אי ודאות בשוקי ההון, הביאו לרווח כולל לאחר מס גבוה ביותר (גם בתקופה שבה לא נגבו דמי ניהול משתנים בפוליסות המשתתפות ברווחים) ולתשואה על ההון העודפת ביחס לשוק".
קלמן הוסיף: "הדוחות הכספיים מלמדים כי הישענות על תמהיל פעילות מגוון, מבנה תיק בריא, יחד עם מובילות בתחומי הפנסיה והביטוח האלמנטרי, מביאים לידי ביטוי את האסטרטגיה של הקבוצה ומהווים המשך ישיר וקפיצת מדרגה נוספת למגמה המאפיינת את מנורה מבטחים בשנים האחרונות.
"במהלך הרבעון השלישי הגישה חברת האם הציבורית, מנורה מבטחים החזקות, הצעה לרכוש את השליטה בחברת כרטיסי האשראי ישראכרט. רכישת השליטה בישראכרט, ככל שתצא לפועל, מהווה נדבך נוסף בגיוון הפעילות של הקבוצה ומביאה לידי ביטוי את חוזקותיה, מתוך מטרה להמשיך ולייצר רווחיות גבוהה וקבועה לאורך זמן".
לדוחות הכספיים – לחצו כאן
כתבות נוספות
חשבונות עמיתי הקופות המסלוליות בסלייס גמל ינוהלו על ידי הפניקס פנסיה וגמל מה-1 במרץ
לקראת פטור מדיווח שנתי בשל מכירת נכס דיגיטלי באמצעות גורם מפוקח
IBI בית השקעות משיק קרן גידור חדשה בניהולו של יעקב ויינשטיין
Value השקעות מתקדמות גייסה 1.5 מיליארד שקלים עבור שלוש קרנות בינלאומיות
"תחום הביטוח הופך לתחום פיננסים, והפיננסים רוצים נתח מהאשראי"
כניסה לחשבון שלי
(באמצעות סיסמה קבועה)שמסתיים בספרות {{phone-four-last-digits}}
אנא הזן את הקוד שקיבלת