הראל תפצה מבוטחים של שירביט שמידע שלהם דלף באירוע הסייבר ב-2020


בית המשפט המחוזי מרכז-לוד העניק שלשום (ו') תוקף של פסק דין להסכם הפשרה בתביעה ייצוגית נגד שירביט חברה לביטוח.
הסכם הפשרה שהוגש לבית המשפט ב-29 ביוני 2023 הוא בקשר לאירוע מתקפת סייבר שאירעה בסוף חודש בנובמבר 2020 על שרתי שירביט, על ידי קבוצת האקרים Black Shadow, במסגרתו דלף מידע רב על לקוחות. הפשרה הושגה עם הראל חברה לביטוח, אשר רכשה ביולי 2021 את הפעילות הביטוחית של שירביט.
בחודש דצמבר 2020 הוגשו כנגד שירביט ארבע בקשות לאישור תובענות כייצוגיות (שלוש בקשות לאישור תובענות כייצוגיות הוגשו לבית המשפט המחוזי מרכז-לוד ובקשה לאישור תובענה כייצוגית אחת הוגשה לבית המשפט המחוזי תל אביב), בטענה דומה לכשל באבטחת מידע על רקע אירוע פריצה לשרתי שירביט על ידי האקרים ופרסום מידע אישי השייך ללקוחות שירביט.
בחודש יוני 2021 הגישו המבקשים בארבע הבקשות לאישור תובענות כייצוגיות, בקשת אישור מאוחדת מטעמם. עניינה של התובענה המאוחדת בטענה, כי מחדלי אבטחה בשירביט גרמו לדליפת מידע ונתונים שהיו בידי שירביט. התובעים אינם לא כמתו את הנזק הכולל הנטען לכלל חברי הקבוצה אותה ביקשו לייצג אך העריכו כי הוא עולה על סך של 2.5 מיליון שקלים.
הצדדים ניהלו הליך גישור וכאמור בחודש יוני 2023 הגישו לבית המשפט המחוזי מרכז-לוד בקשה לאישור הסכם פשרה במסגרתו הוסכם, בין היתר, כי הראל חברה לביטוח, תשלם פיצוי כספי לחברי הקבוצה כהגדרתם בהסכם הפשרה, לגביהם פורסם "מידע רגיש" ו/או "מידע שאינו רגיש", כהגדרתם בהסכם הפשרה.
על פי הסדר הפשרה שהוגש לאישור בית המשפט, תשלם הראל 500 שקלים לכל לקוח שנחשף מידע רגיש שלו – ובסך הכל תשלם כ-3.4 מיליון שקל לנפגעים. בנוסף, היא תשלם 1.4 מיליון שקלים לקרן לתובענות ייצוגיות. סה"כ כ-4.8 מיליון שקלים.
הראל השקעות דיווחה לבורסה כי ליישום הסכם הפשרה לא צפויה להיות השפעה מהותית עליה או על הראל ביטוח.
כתבות נוספות
דיון סרק נוסף בוועדת הכלכלה
אושרה הגשת ייצוגית נגד ביטוח ישיר
המלצה: לאפשר לבנקים קטנים לעסוק בתיווך, ביטוח אלמנטרי וייעוץ פנסיוני דיגיטלי
הרגולציה מתאימה את עצמה לתופעה הגוברת של חברות ציבוריות ללא גרעין שליטה
הצעת חוק: מס נוסף על פנסיות תקציביות גבוהות
כניסה לחשבון שלי
(באמצעות סיסמה קבועה)שמסתיים בספרות {{phone-four-last-digits}}
אנא הזן את הקוד שקיבלת