הראל עם רווח כולל של כ-125 מיליון שקלים במחצית הראשונה, והפסד של כ-108 מיליון ברבעון השני
קבוצת הראל רשמה במחצית הראשונה של שנת 2024 רווח כולל לאחר מס של כ-125 מיליון שקלים, המשקף תשואה להון של 3%, בדומה לתקופה המקבילה אשתקד. אולם ברבעון השני של 2024 נרשם הפסד כולל לאחר מס של כ-108 מיליון שקלים, ומשקף תשואה שלילית להון של 5%, לעומת רווח כולל לאחר מס של כ-93 מיליון שקלים ברבעון המקביל אשתקד.
הרווח במחצית הראשונה של השנה נובע מהמשך שיפור חיתומי בתחומי הפעילות והושג על אף השפעות מלחמת חרבות ברזל בסך של כ-43 מיליון שקלים לפני מס. בנוסף, התוצאות הושפעו מתשואת נוסטרו ריאלית שלילית בתקופה. תוצאות הרבעון השני הושפעו מתשואת נוסטרו ריאלית שלילית וזאת לעומת תשואה ריאלית חיובית שנרשמה ברבעון המקביל אשתקד. לצד זאת, נרשם ברבעון שיפור חיתומי בעסקי הביטוח.
בהראל מציינים כי המשך יישום התכנית האסטרטגית, המתמקדת בשיפור רווחיות עסקי הביטוח, ניהול הנכסים ובגיוון מקורות הרווח, הביא במחצית הראשונה של 2024 לשיפור ברווח בכל תחומי הפעילות בהשוואה לתקופה המקבילה אשתקד: שיפור חיתומי של כ-196 מיליון שקלים ברווח מעסקי הביטוח לסך של כ-606 מיליון שקלים (עלייה של כ-48%), שיפור של כ-18 מיליון שקלים בתחום ניהול הנכסים לסך של כ-132 מיליון שקלים (עלייה של כ-16%), ושיפור של כ-11 מיליון שקלים בתחום האשראי לסך של כ-59 מיליון שקלים (עלייה של כ-23%).
גם ברבעון השני נרשם שיפור בהשוואה לרבעון המקביל אשתקד בכל תחומי הפעילות: שיפור חיתומי של כ-17 מיליון שקלים ברווח מעסקי הביטוח לסך של כ-335 מיליון שקלים, שיפור של כ-3 מיליון שקלים בתחום ניהול הנכסים לסך של כ-70 מיליון שקלים, ושיפור של כ-5 מיליון שקלים בתחום האשראי לסך של כ-29 מיליון שקלים.
במחצית הראשונה של שנת 2024 נרשמה צמיחה בפרמיות שהורווחו ברוטו, דמי גמולים ותקבולים בגין חוזי השקעה, שהסתכמו בכ-20.5 מיליארד שקלים, עלייה של 8.2% לעומת התקופה המקבילה אשתקד. ברבעון השני של שנת 2024, הסתכמו בכ-10.6 מיליארד שקלים, עלייה של כ-7.8% לעומת הרבעון המקביל אשתקד.
נרשם המשך גידול בנכסים המנוהלים בקבוצה, שהסתכמו נכון ל-30 ביוני 2024 בכ-463 מיליארד שקלים, עלייה של כ-8% מתחילת השנה, ועלייה של כ-15% לעומת 30 ביוני 2023.
ההון העצמי של הראל השקעות, נכון ל-30 ביוני 2024, הסתכם בכ-8.6 מיליארד שקלים, וזאת לאחר חלוקת דיבידנד בסך 350 מיליון שקלים בגין שנת 2023 ורכישה עצמית של מניות בסך של כ-73 מיליון שקלים. לאחר תאריך הדוח הודיעה החברה על חלוקת דיבידנד נוסף בסך 200 מיליון שקלים.
עוד עולה מהדוחות הכספיים כי התשואות משוק ההון במחצית הראשונה היו שליליות, לעומת תשואות אפסיות בתקופה המקבילה אשתקד. ההשפעה השלילית של הכנסות מהשקעות (הפער בין הנחת תשואה ריאלית של 3% לתשואה שהושגה בפועל) במחצית הראשונה הסתכמה בכ-731 מיליון שקלים, לעומת השפעה שלילית בסך של כ-482 מיליון שקלים בתקופה המקבילה אשתקד.
השפעות הריבית במחצית הראשונה הביאו לקיטון בסך של כ-221 מיליון שקלים בהתחייבויות הביטוחיות. זאת, לעומת קיטון בסך של כ-82 מיליון שקלים בהתחייבויות אלה בתקופה המקבילה אשתקד.
בנוסף, התוצאות במחצית הראשונה הושפעו מיישום חוזר בעניין עדכון הנחות דמוגרפיות בביטוח חיים ובקרנות פנסיה, שהביא לגידול בהתחייבויות הביטוחיות בעיקר בביטוח חיים בסך של כ-111 מיליון שקלים.
ביטוח בריאות
במחצית הראשונה של 2024 עלה הרווח החיתומי בביטוח בריאות בכ-221 מיליון שקלים לעומת התקופה המקבילה אשתקד והסתכם בכ-353 מיליון שקלים, בעיקר כתוצאה משיפור חיתומי בענף בריאות פרט – כיסויי השתלות, אמבולטורי, ותאונות אישיות וכתוצאה מקיטון בהתחייבויות הביטוחיות בענפי סיעוד פרט וקבוצתי לאור התקצרות משך הזמן ממועד קרות האירוע הביטוחי ועד למועד הגשת התביעה. הרווח החיתומי ברבעון השני עלה בכ-85 מיליון שקלים לעומת הרבעון המקביל אשתקד והסתכם בכ-208 מיליון שקלים.
במחצית הראשונה של שנת 2024, הרווח הכולל לפני מס בביטוח בריאות הסתכם בכ-95 מיליון שקלים, לעומת הפסד כולל לפני מס של כ-27 מיליון שקלים בתקופה המקבילה אשתקד. ההפסד הכולל ברבעון השני הסתכם בכ-31 מיליון שקלים לעומת רווח כולל בסך של כ-31 מיליון שקלים ברבעון המקביל אשתקד.
ביטוח חיים
הרווח החיתומי בביטוח חיים הסתכם במחצית הראשונה של השנה בכ-124 מיליון שקלים, לעומת רווח חיתומי של כ-221 מיליון שקלים בתקופה המקבילה אשתקד. התוצאות הושפעו מגידול בכמות תביעות פרט וקבוצתי בשל מלחמת חרבות ברזל בסך 39 מיליון שקלים, שנרשם ברובו ברבעון הראשון של השנה. בנוסף, השיפור החיתומי כתוצאה מהמשך גידול בפעילות מוצרי הסיכונים קוזז ברבעון השני על ידי הרעה בתוצאות החיתומיות לאור גידול בכמות ובסכומי התביעות בכיסוי אובדן כושר עבודה. הרווח החיתומי ברבעון השני הסתכם בכ-39 מיליון שקלים לעומת כ-141 מיליון שקלים ברבעון המקביל אשתקד.
במחצית הראשונה הסתכם ההפסד הכולל לפני מס בביטוח חיים בכ-220 מיליון שקלים, לעומת הפסד כולל לפני מס של כ-22 מיליון שקלים בתקופה המקבילה אשתקד, בשל הרעה בתוצאות החיתומיות כאמור ובשל השפעת תשואת נוסטרו ריאלית שלילית. ההפסד הכולל ברבעון השני עמד על כ-236 מיליון שקלים לעומת רווח כולל של כ-18 מיליון שקלים ברבעון המקביל אשתקד.
ביטוח כללי
הרווח החיתומי בביטוח כללי עלה במחצית הראשונה בכ-72 מיליון שקלים לעומת התקופה המקבילה אשתקד והסתכם בכ-129 מיליון שקלים, וזאת בעקבות שיפור חיתומי בענפי רכב רכוש וענפי רכוש ואחרים, אשר קוזז חלקית על ידי הרעה חיתומית בענף רכב חובה. הרווח החיתומי ברבעון השני עלה בכ-34 מיליון שקלים לעומת הרבעון המקביל אשתקד והסתכם בכ-88 מיליון שקלים.
במחצית הראשונה הסתכם הרווח הכולל לפני מס בביטוח כללי בכ-183 מיליון שקלים, לעומת רווח כולל לפני מס של כ-83 מיליון שקלים בתקופה המקבילה אשתקד. הרווח הכולל ברבעון השני הסתכם בכ-61 מיליון שקלים לעומת הפסד כולל של כ-62 מיליון שקלים ברבעון המקביל אשתקד.
פנסיה וגמל
הרווח הכולל לפני מס בפנסיה ובגמל הסתכם במחצית הראשונה בכ-66 מיליון שקלים, לעומת כ-56 מיליון שקלים בתקופה המקבילה אשתקד, גידול של כ-18%. עיקר השיפור נובע מהמשך צמיחה בנכסים המנוהלים. הרווח הכולל ברבעון השני הסתכם בכ-35 מיליון שקלים לעומת כ-34 מיליון שקלים ברבעון המקביל אשתקד.
היקף הנכסים המנוהלים בקרנות הפנסיה ובקופות הגמל בקבוצה נכון ל-30 ביוני 2024 גדל לכ-167 מיליארד שקלים ולכ-70 מיליארד שקלים, בהתאמה, לעומת כ-151 מיליארד שקלים וכ-65 מיליארד שקלים, בהתאמה, נכון ל-31 בדצמבר 2023.
ניר כהן, מנכ"ל החברה מסר: "שוק ההון והאינפלציה הרבעונית הגבוהה לא הטיבו עימנו ברבעון זה, אך אנו ממשיכים להתמקד ביישום התכנית האסטרטגית לעבר יעד שיפור הרווחיות הפרמננטית בסך של כ-500 מיליון שקלים לאחר מס עד 2026. קצב התקדמות הפרויקט משביע רצון ואני מאמין כי כבר ב-2025 נראה חלק ניכר מהתוצאות, כאשר את תחילת השיפור ניתן לראות היטב בשיפור החיתומי הניכר ברבעונים הקודמים וגם ברבעון זה".
לדוחות הכספיים – לחצו כאן
כתבות נוספות
"הייעוץ האקטוארי משפיע בצורה משמעותית על תעשיית הביטוח בישראל"
הפניקס סימנה יעד: הרווח הכולל ב-2027 יגדל ל-2 מיליארד שקלים
"אנחנו עובדים קשה לשלב את כיבוד המתודות והסטנדרטים הישנים והטובים שלנו יחד עם אימוץ גישות חדשניות"
"האקטוארים הינם המוח והלב של חברת הביטוח"
"רפורמת מסלולי ההשקעה תקל על העובדים והמעסיקים בבחירת הקופות והגופים המנהלים את החסכונות הפנסיוניים"
כניסה לחשבון שלי
(באמצעות קוד חד פעמי)שמסתיים בספרות {{phone-four-last-digits}}
אנא הזן את הקוד שקיבלת