הפינה המקצועית: גיל תום ביטוח בקרן הפנסיה
בתקנון התקני של קרן הפנסיה החדשה מוגדר גיל תום תקופת הביטוח כגיל שבהגיע העמית המבוטח אליו יסתיים הכיסוי הביטוחי, כך שזכויותיו של העמית בקרן יהיו כשל עמית לא מבוטח.
הצטרף עמית לקרן הפנסיה או חידש ביטוח בקרן לאחר תקופה העולה על 12 חודשים מהמועד שבו הפסיק להיות עמית פעיל בקרן, רשאי לבחור את גיל תום תקופת הביטוח מבין הגילים הבאים: 60, 62, 64 או 67 ובלבד שהוא לא יפחת מגיל זכאות מינימאלי לקצבת זקנה1 ולא יעלה על גיל פרישת חובה2. לא הודיע עמית כאמור לחברה המנהלת על בחירותיו ביחס לגיל תום תקופת הביטוח, ברירת המחדל תעמוד על גיל 67 לגברים ולנשים. במסלול הביטוח הייעודי לפורשים עד גיל 60 יהיה גיל תום הביטוח 60 בלבד.
באפשרות העמית לפנות לחברה המנהלת ולבקש לדחות את גיל תום תקופת הביטוח, וכן עמית שהגיע לגיל תום תקופת הביטוח עשוי להיות רשאי לרכוש ביטוח (לחדש את הביטוח בקרן), בכפוף לתנאי תקנון הקרן, ובלבד שגיל תום תקופת הביטוח לא יעלה על גיל פרישת חובה2. במקרה של דחיית גיל תום תקופת הביטוח או חידוש הביטוח בתום התקופה כאמור, עתידה לחול תקופת אכשרה3 חדשה החל ממועד הרחבת הכיסוי ועד למועד האירוע המזכה.
מה לגבי עמיתים שהצטרפו לקרן הפנסיה לפני כניסתו לתוקף של התקנון התקני?
הכוונה לעמיתים שהצטרפו למסלולי הביטוח "הישנים" עד ליום 31.5.2018. במסלולים אלו, גיל תום תקופת הביטוח עשוי להיות שונה. כך לדוגמה, בתקנון קרן הפנסיה "אלטשולר שחם פנסיה מקיפה" נקבע במסגרת הוראות מעבר, כי גיל תום תקופת הביטוח החל מיום ה-01.06.2018 לעמיתים המבוטחים במסלולי הביטוח הישנים הינו:
• גיל 60 (לגברים ונשים) לעמית המבוטח במסלול ביטוח עתיר נכות ושאירים לפורשים עד גיל 60.
• גיל 67 (לגברים ונשים) במסלול ביטוח עתיר נכות לגיל 67.
• גיל 67 לגבר וגיל 64 לאישה המבוטחים במסלול ביטוח ישן אחר (כפי שהיה ביום ה-31.05.2018).
חשוב לבדוק מהו גיל תום תקופת הביטוח במסלול הביטוח, במיוחד עבור נשים שהצטרפו למסלולי הביטוח הישנים בקרנות הפנסיה השונות, שבמרביתן גיל תום תקופת הביטוח עמד על 64 בלבד. במידת הצורך, אפשר לבצע התאמות על מנת שהכיסוי יהיה בהתאם לצרכי העמית, כמו מעבר בין מסלולי ביטוח או, ככל ומתאפשר, לבקש לדחות את גיל תום תקופת הביטוח.
הערות משפטיות: המאמר מתייחס לנשים וגברים כאחד. המידע לעיל מוגש כמידע כללי בלבד וכשירות לציבור הסוכנים ונכון ליום 18.4.2024. המידע ערוך באופן תמציתי ומנוסח בלשון פשוטה, לפיכך לא מכסה את כל המקרים והנסיבות שייתכנו. המידע לעיל אינו מהווה ייעוץ משפטי, המלצה ו/או חוות דעת, ואין בו כדי להוות תחליף להוראות החוק ו/או התקנון ו/או ייעוץ ו/או שיווק פנסיוני אישי ו/או ייעוץ מס המותאמים לצרכי הלקוח ו/או תחליף להם. האמור לעיל כפוף להוראות התקנונים הרלוונטיים, להוראות ההסדר התחיקתי ולנהלי החברות. השימוש במידע המפורט לעיל הוא על אחריותו הבלעדית של המשתמש.
1. "גיל הפרישה המוקדמת", כמשמעותו בחוק גיל פרישה, התשס"ד-2004 – במועד פרסום המאמר – גיל פרישה מוקדמת עומד על גיל 60.
2. כמשמעותו בחוק גיל פרישה, התשס"ד-2004 – במועד פרסום המאמר – גיל פרישת חובה עומד על גיל 67.
3. כהגדרתה בתקנון הקרן.
כתבות נוספות
(היעדר) הכיסוי הביטוחי לשריפות בארה"ב – תפקיד הרגולטור בעידן אירועים קטסטרופליים
זינוק בתשואות ביטוחי המנהלים ב-2024
2024 האירה פנים לקרנות הפנסיה המקיפות
הדרכים להענקת ערך משמעותי ללקוחות שלכם
משפחה המשקיעה בפוליסת ביטוח חיים בינלאומית בניהול אישי – ניתוח מקרה
כניסה לחשבון שלי
(באמצעות סיסמה קבועה)שמסתיים בספרות {{phone-four-last-digits}}
אנא הזן את הקוד שקיבלת