הענק הסיני יתעורר מחדש ב-2013
מחלקת מאקרו ואסטרטגיה באיילון ממליצה על הגברת החשיפה לשוק הסיני בתיקי ההשקעות.
באיילון מניחים כי יימצא פתרון לבעיית הצוק הפיסקאלי בארה"ב והחששות לפירוק גוש האירו התפוגגו באופן זמני. לדעת כלכלני איילון, ההתאוששות תוביל לצמיחה של כ-2.5% בשוק האמריקני שתיצור סביבה כלכלית משופרת להשקעה בשווקים מתעוררים בכלל ובכלכלה הסינית בפרט.
באירופה נראה כי ההתאוששות תהיה ארוכה וסיזיפית, אולם המנהיגות האירופאית תמשיך למצוא את הדרך לדחות את הקץ. הריביות הגלובליות האפסיות וצעדי התמרוץ האגרסיביים של הבנקים המרכזיים ימשיכו להוות סביבה תומכת בהשקעה בנכסי סיכון.
עוד הוסיפו באיילון כי נראה שפניה של הכלכלה הסינית לצמיחה רבעונית משופרת כבר ברבעון האחרון של 2012, תוביל לכך שעוד ב-2013 צפויה הכלכלה הסינית לשוב ולצמוח בקצב שנתי הגבוה מ- 8%.
מדובר בחדשות טובות לשווקים המתעוררים בכלל ולנכסי סיכון בכלל שכן השווקים המתעוררים נותרו מנוע צמיחה גלובלי מרכזי. באיילון שני נתונים מרכזיים שבלטו לחיוב לאחרונה- הייצור התעשייתי צמח ב- 10.1% בחודש נובמבר השנה ביחס לתקופה המקבילה אשתקד ונתון מנהלי הרכש האחרון שהראה קריאה של 50.9 נקודות, הנתון הגבוה ביותר מזה 14 חודשים. המדד החיובי מצביע על התרחבות בפעילות ועצירת תהליך הפחתת מלאים כפועל יוצא של גידול בהזמנות חדשות ושיפור בשוק העבודה.
באיילון התייחסו לחילופי המנהיגות בסין אשר מתרחשים החל מנובמבר וצפויים להמשך עד מרץ 2013: "חילופי השלטון צפויים להביא עימם צעדי תמרוץ כלכליים חדשים בסין במהלך 2013. המחויבות של המנהיגות הפוליטית בסין מהווה מרכיב מרכזי בהאצת הצמיחה ונראה כי המנהיגות החדשה תיישם תוכניות חדשות לעידוד הצמיחה והנעת הצריכה הפרטית אשר יבואו לידי ביטוי בין השאר בהגברת ההשקעה בתשתיות, הגברת ההוצאה על בריאות, טיפול בשכר במשק הסיני וכו'. ראוי לזכור כי הצריכה הפרטית בסין מהווה רק כ- 35% מן הכלכלה הסינית אל מול המשק האמריקני שבו הצריכה הפרטית כ-70% בקירוב, לפיכך צמיחת הצריכה הפרטית בשוק הסיני היא המפתח לצמיחה מוגברת בשנים הקרובות".
תחזית הצמיחה הרשמית של סין ל-2013 צפויה להיוותר ברמה של 7.5%, אולם עוד ועוד מנתחים כלכליים מעריכים כי זינוק בפעילות המקומית בסין ב-2013 תוביל את סין להכות את תחזיות הצמיחה הרשמיות. באיילון מזהירים כי הצמיחה הכלכלית הסינית המשופרת אינה מובטחת ותלויה עדיין במידה לא מבוטלת בהתייצבות סביבת הצמיחה הגלובלית בכלל ויציבות גוש האירו בפרט. הייצוא הסיני צמח ב-1.9% בחודש נובמבר ביחס לתקופה המקבילה אשתקד אל מול צפי לצמיחה חודשית בייצוא של כ-4% ותיזכר את כולנו כי חולשת הייצוא היא העקב אכילס של הכלכלה הסינית בעת הנוכחית.
באשר לשוק הנדל"ן הסיני המהווה עבור רבים את האיום המרכזי על הכלכלה הסינית זאת בשל חששות גואים לבועת מחירים, הרי הערכות הן כי שווי כלל שוק הדיור למגורים בסין מסתכם לכ- 120% תוצר. אם מביאים נתון זה בהשוואה לנתון זה בארה"ב אשר עמד ברמה של כ – 170% תוצר ערב התפוצצות בועת הנדל"ן הרי נראה כי לבועה הסינית יש עוד מרחב "התנפחות" בטרם יצא האוויר החם, אולם מדובר בהשוואה בעייתית שכן בועת שוק נדל"ן מושפעת לא רק משווי מלאי הדיור ביחס לתוצר, אלא גם מאלמנטים של מדיניות כלכלית , מיסוי ועוד.
באיילון מציינים כי לאור ביצועיו המאכזבים של שוק המניות הסיני בשנת 2012 על רקע חששות גואים לנחיתה קשה בכלכלת סין, אנו סבורים כי בהינתן אימוץ התחזיות הכלכליות העדכניות הגיע העת לגוון את תיק המניות הגלובאלי בחשיפה ישירה לשוק המניות הסיני. מדד שנחאי הכללי עלה בכ-10% מאז ה-3 בדצמבר 2012, אז רשם את רמת השפל שלו מאז ינואר שנת 2009. בסיכום 2012, המשקיעים בשוק הסיני חוו ירידה של כ-1.5%, זאת בניגוד צורם לביצועי השווקים הגלובליים בכלל ובהם מדד השווקים המתעוררים. מכפיל הרווח של מדד מניות שנחאי על בסיס הרווחים החזויים בשנת 2013 הינו 10.5 בלבד, לפיכך במידה ותחזיות הרווח יתממשו מתקיים להערכתנו פוטנציאל השקעה לא מבוטל בשוק מניות זה בשנת 2013.
באיילון ממליצים על חשיפה של כ-15% מהתיק הגלובאלי לשווקים מתעוררים כשמתוכם ממליצים באיילון כי 5% יהיו בהחזקה ישירה במניות סיניות שנסחרות בסין – כלומר חשיפה למדד שנחאי ותעודות סל ספציפיות שנותנות חשיפה לסקטור הצריכה הסיני.
כתבות נוספות
הראל רכשה עם חברת ביטוח קנדית מתקן לוגיסטי חדש לקירור בפלורידה
השבוע הוכח שוב: יציאה מהירה בשוק תנודתי עלולה לעלות ביוקר בטווח הארוך
על רקע התנודתיות בשווקים הפיננסיים: רשות שוק ההון קוראת לציבור שלא לפעול מתוך לחץ או עצות לא מוסמכות
זינוק חד בביקוש לביטוח עסקאות ייצוא
הראל ובנק הפועלים ינפיקו אג"ח בהיקף של 800 מיליון שקלים
כניסה לחשבון שלי
(באמצעות סיסמה קבועה)שמסתיים בספרות {{phone-four-last-digits}}
אנא הזן את הקוד שקיבלת