הנפקת מטבעות דיגיטליים יציבים תפוקח על ידי רשות שוק ההון
שר האוצר בצלאל סמוטריץ' הודיע היום (ג') על החלטתו כי רשות שוק ההון, ביטוח וחיסכון תהא הגוף בעל סמכות הרישוי, הפיקוח והאסדרה על גופים אשר עיסוקם בהנפקה והוצאה של מטבעות דיגיטליים יציבים. זאת בהמשך להחלטת הממשלה משנת 2023 שעניינה "קידום האסדרה של הפעילות בנכסים דיגיטליים".
מהאוצר נמסר, כי נכון להיום, לא מוגדרות בישראל באופן מפורש סמכויות הרישוי, הפיקוח והאסדרה של הנפקה והוצאה של מטבעות דיגיטליים. החלטת הממשלה משנת 2023 קבעה כי שר האוצר יקבע את זהות הגוף שלו תינתן סמכות זו.
החלטת השר בדבר זהותו של המפקח על מנפיקי מטבעות דיגיטליים יציבים מהווה שלב נוסף בתוך מאמץ הסדרה רחב של הפעילות בתחום הנכסים הדיגיטליים, המקודם על ידי משרד האוצר. זאת, בהמשך להחלטת הממשלה בנושא, המבוססת על דוח אגף הכלכלן הראשי, ובהמשך לעבודת מטה של רשות ניירות ערך, רשות שוק ההון, ביטוח וחיסכון, רשות המסים ואגף הכלכלן הראשי, ובשיתוף עם גורמי המקצוע הנוספים הרלוונטיים לעניין.
עוד נמסר, כי האסדרה והפיקוח על פעילות זו תגדיל את הודאות עבור חברות, צרכנים ומשקיעים בשוק הנכסים הדיגיטליים, תסייע לצמיחתו והתפתחותו התקינה של שוק זה בישראל, ותבטיח ניהול מושכל של הסיכונים הגלומים בפעילות זו למשק.
במשרד האוצר מבהירים, כי במסגרת אותה החלטה נקבע כי מטבע דיגיטלי יציב שנקבע לגביו כי הוא בעל השפעה מוניטרית משמעותית או השפעה משמעותית על יציבות המערכת הפיננסית, יפוקח על ידי בנק ישראל.
שר האוצר סמוטריץ': "ההחלטה להטיל על הממונה על שוק ההון, ביטוח וחיסכון את אחריות הפיקוח על מנפיקי מטבעות דיגיטליים יציבים נשענת, בין היתר, על המומחיות שנצברה ברשות בפיקוח על נותני שירותים פיננסיים בתחום הנכסים הדיגיטליים. החלטה זו מהווה צעד חשוב נוסף בהסדרה של הפעילות בתחום הנכסים הדיגיטליים שמקדם משרד האוצר, והיא נועדה להבטיח וודאות לפועלים בתחום, ולאפשר איזון בין התועלות למשק הישראלי בצמיחת הפעילות, לבין הפחתה וניהול של סיכונים הגלומים בה".
הממונה על שוק ההון, עמית גל: "החלת הפיקוח על פעילות מטבעות יציבים מהווה צעד משמעותי לקידום החדשנות, ולהמשך עמידתה של ישראל בסטנדרט הבינלאומי הנהוג בתחום השירותים הפיננסיים. בשנים האחרונות צברה הרשות ניסיון רב בתחומי הרישוי, האסדרה והפיקוח על העוסקים בשירותים פיננסיים בכלל ובמטבעות דיגיטליים בפרט, ואלו ישמשו להבטחת היציבות הפיננסית והגנה על הצרכנים, באופן שיאפשר לייצר ודאות רגולטורית ולהפחית את הסיכונים הכרוכים בתחום מטבעות דיגיטליים יציבים".
כתבות נוספות
מור גמל ופנסיה רשמה ב-2024 עלייה של 26% ברווח הנקי ל-כ-49.6 מיליון שקלים
הכשרה עם רווח כולל לפני מס של כ-142 מיליון שקלים ב-2024
קיטון ברווח הכולל של אלטשולר שחם פיננסים ב-2024
רשות שוק ההון הפסיקה פעילותו של אתר שהעניק שירותי קריפטו ללא רישיון
מגדל שוקי הון סיימה את 2024 עם רווח לפני מס של כ-84 מיליון שקלים
כניסה לחשבון שלי
(באמצעות סיסמה קבועה)שמסתיים בספרות {{phone-four-last-digits}}
אנא הזן את הקוד שקיבלת