המסע לחירות: הדרך שבה הובילה סוכנת ביטוח מבוטחת חולה בפוסט-קורונה לזכויות שמגיעות לה


זהו סיפור של קשר אישי, התמדה מקצועית והבנה עמוקה של מהות התפקיד – סיפור שמדגיש עד כמה חשוב שלצדו של מבוטח יעמוד סוכן ביטוח מקצועי, בעל ראייה רחבה, שמבין את שפת הבריאות, הביטוח, הפנסיה – וגם את מגבלות המערכת הציבורית.
סוכנת הביטוח ורדה לבקוביץ מלווה את טובה מאז שנת 2018. הן נפגשו בכנס נשים עצמאיות, ודווקא בשיחה קלילה על החיים, עלתה סוגיית ביטוח הבריאות. טובה, אז בת 39, חזרה לישראל אחרי שנים רבות בארה"ב – ללא ביטוח רפואי פרטי, אך עם מודעות גבוהה לבריאותה ורצון לחיות חיים מלאים.
השיחה הפכה לפגישה, הפגישה הפכה לליווי ביטוחי. לבקוביץ בנתה עבורה תיק ביטוח מקיף – בריאות, סיעוד, שירותי ייעוץ פסיכולוגי – כל המרכיבים שהפכו, לימים, להצלה של ממש.
רגע השבר
בדצמבר 2021, זמן קצר לאחר חזרה מביקור בארה"ב, נחתה טובה בישראל ואובחנה כחולת קורונה כבר בנתב"ג. תסמינים נוירולוגיים חמורים הופיעו במהרה: נימול, ורטיגו, איבוד זיכרון, עייפות קיצונית, טנטון, שיתוק זמני, כאבי ראש, פגיעה בראייה ועוד. תקופה ממושכת של בדיקות, אשפוזים, אבחונים וטיפולים הובילה לאבחנה: תסמונת פוסט-קורונה חמורה בשילוב פיברומיאלגיה.
טובה מצאה את עצמה במציאות חדשה, מורכבת וקשה – פיזית, נפשית וכלכלית. ודווקא אז, לבקוביץ הייתה שם. לא רק כסוכנת ביטוח – אלא כאשת מקצוע שמבינה שמימוש זכויות הוא מסע בפני עצמו.
הידע שמבדיל בין ליווי לביצוע
"בשלב הזה הבנתי שכסוכנת, האחריות שלי היא לנהל את התיק לא רק מול חברות הביטוח, אלא גם בתוך עולם הבריאות עצמו", מספרת לבקוביץ. היא פתחה לטובה תיק בליווי רופא מלווה – שירות ייחודי בפוליסה הפרטית – שצירף לתהליך אחות ורופא שהנחו את טובה לאורך הדרך.
בתוך זמן קצר מימשה טובה את כל הכיסויים האפשריים בביטוח הבריאות הפרטי: ייעוצים, בדיקות מתקדמות, רפואה משלימה, טיפול בכאב, תא לחץ, פיזיותרפיה, קנאביס רפואי ושיקום. לאחר מכן תבעה את קרן הפנסיה – שהכירה בה ב-100% נכות ואובדן כושר עבודה.
אבל הדרך לביטוח הלאומי הייתה סיפור אחר לגמרי.
ההכשרה שעושה את ההבדל
כאן בא לידי ביטוי החיבור בין ידע לניסיון. לבקוביץ היא בוגרת קורס מיצוי זכויות רפואיות של מכללת עדיף, ומעידה שזה לא רק העניק לה כלים פרקטיים – אלא ממש שינה את התפיסה שלה על מהות התפקיד.
"ההכשרות הפכו אותי למי שבאמת יכולה להוביל מבוטחים בתוך סיטואציות מורכבות, שבהן הבירוקרטיה, הרפואה והביטוח מתנגשים – בדיוק כמו במקרה של פוסט-קורונה", אומרת לבקוביץ.
הידע שנרכש במסגרת ההכשרה אפשר לה לזהות את הרגע שבו עליה להעביר את הטיפול לידיים משפטיות – מבלי לעזוב את המבוטחת. היא פנתה לעו"ד ליאור קן דרור, ולימים ליוותה את טובה מטעם משרדו גם עו"ד שגית בן ארי. שניהם עשו זאת בהתנדבות מלאה ומתוך תחושת שליחות אמיתית. כך החל מסע מפרך של 15 ועדות רפואיות לאורך כשנתיים: נוירולוגיה, רפואה פנימית, שיקום, אורתופדיה, פסיכיאטריה ועוד.
נוכחות מתמשכת – גם כשלא מובילים את ההליך
במהלך המסע צפו הכשלים המוכרים של המערכת: רופאים שלא קראו תיקים, ועדות שלא שאלו שאלות, חוסר הבנה של מושגים רפואיים עכשוויים, והתעלמות מטיפולים מתקדמים. אך לבקוביץ הייתה שם – לא כמובילת ההליך המשפטי, אלא כשותפה מלאה בתהליך, עם מבט רחב ויכולת לקשור את כל החוטים יחד.
הודות לליווי ההמשכי, להבנה העמוקה של התיק ולסיוע המקצועי של עו"ד בן ארי – התקבלה ההכרה המיוחלת: 50% נכות ו-100% אובדן כושר עבודה לצמיתות. טובה החלה לקבל קצבה חודשית קבועה של 4,500 שקלים.
מסר לסוכנים
הסיפור של לבקוביץ וטובה ממחיש היטב את התפקיד המשתנה של סוכני הביטוח. לא עוד "מתווכים של פוליסות", אלא אנשי מקצוע שמבינים ברפואה, רגולציה, ביטוח, פנסיה וזכויות – ויודעים לחבר בין כל אלה לטובת הלקוח.
הכשרות מקצועיות כמו זו שמציעה מכללת עדיף הן לא רק תוספת רלוונטית – הן אבן יסוד בתפיסת התפקיד החדשה של סוכן הביטוח: לא רק להיות שם ברגע החתימה – אלא להיות שם גם, ובעיקר, ברגעי השבר.
כתבות נוספות
הראל משיקה שירות חדש בפוליסת נסיעות לחו"ל
ביטוחי הבריאות והסיעוד בצל רפורמות, מלחמה וחוסר יציבות
מגדל זכתה במכרז ביטוחי הנסיעות לחו"ל של מכבי שירותי בריאות
המחוזי אישר פשרה בתביעה ייצוגית נגד דקלה
תאונת אוטובוס בתאילנד: ארבעה מבוטחים של פספורטכארד פונו לבתי חולים
כניסה לחשבון שלי
(באמצעות סיסמה קבועה)שמסתיים בספרות {{phone-four-last-digits}}
אנא הזן את הקוד שקיבלת