הלמן-אלדובי מתמזג לתוך הפניקס תמורת 275 מיליון שקלים
דירקטוריון בית ההשקעות הלמן-אלדובי אישר אמש (ב') להתקשר עם הפניקס בעסקת מיזוג הכוללת את מכירת מלוא הון המניות של בית ההשקעות. זאת בעקבות המלצתה של הוועדה הבלתי תלויה שהקים הדירקטוריון אשר ניהלה תהליך של משא ומתן מול כלל המציעים שביקשו לרכוש את בית ההשקעות: קרן השקעות זרה, בית ההשקעות אלטשולר שחם שהודיע בשבוע שעבר על משיכת הצעתו והפניקס.
בהלמן-אלדובי מציינים כי ההצעה של הפניקס, העומדת על 275 מיליון שקלים, מהווה זינוק של כ-85% בשוויו של בית ההשקעות מאז הפיכתו לציבורי. ההחלטה כפופה לאישור והכרעת אסיפת בעלי המניות של בית ההשקעות והשלמתה כפופה לקבלת אישורים רגולטוריים. בכוונת הפניקס לממן את העסקה ממקורותיה העצמאיים, וככל ותידרש לכך במועד ההשלמה, גם
באמצעות מימון חיצוני.
בית ההשקעות הלמן-אלדובי, בניהולם של המנכ"ל רמי דרור והיו"ר אורי אלדובי, נוסד בשנת 1995 וכיום הוא מנהל נכסים בהיקף של כ-70 מיליארד שקלים עבור כ-500 אלף חשבונות לקוחות.
את הזינוק בשווי בית ההשקעות ואת הצעת הפניקס מסבירים בהלמן-אלדובי, בין השאר, בנתונים הכספיים שהופיעו בדוחות שפרסם בית ההשקעות לאחרונה מהם עולה כי במהלך שנת 2020 רשם בית ההשקעות זינוק חד בכל הפרמטרים: גידול של יותר מ-100% ב-EBITDA שהסתכם בכ-27.1 מיליון שקלים בתשעת החודשים של השנה, הרווח לפני מס באותה תקופה עמד על כ-10.1 מיליון שקלים לעומת הפסד של כ-1.1 בתקופה המקבילה אשתקד. הרווח הנקי הסתכם בכ-5.3 מיליון שקלים לעומת הפסד של כ-2.6 מיליון שקלים בתקופה המקבילה אשתקד וההכנסות ממגזר הפנסיה גדלו בכ-30.7%.
הנכסים המנוהלים בקרנות הפנסיה רשמו גידול של יותר מ-40% והסתכמו בכ-4.8 מיליארד שקלים ומספר עמיתי הפנסיה זינק בכ-31% ביחס לתקופה המקבילה אשתקד והסתכם ביותר –182 אלף עמיתים. ההון העצמי של הלמן-אלדובי עמד על סך של כ-180 מיליון שקלים ויתרת המזומנים ושווי מזומנים ויתרת ההשקעות הפיננסיות עמדה על סך של כ-73.4 מיליון שקלים. סך הנכסים של בית ההשקעות רשמו גידול של כ-11.9% ביחס לתקופה המקבילה אשתקד והללו הסתכמו בסך של כ-70 מיליארד שקלים נכון ליום 30 בספטמבר 2020.
במסגרת הדיון בדירקטוריון ולצורך קבלת ההחלטה, הניחה הוועדה בפני הדירקטוריון את תוצאות הבדיקות והבחינות הרבות שביצעה אגב בחינת כל אחת מהצעות הרכישה, את התקדמות תהליך המשא ומתן מול כל אחת מהמציעות, ואת היתרונות והחסרונות הגלומים בכל אחת מהצעות הרכישה.
עסקת המיזוג עם הפניקס, ככל שתושלם, תתבצע בדרך של מיזוג משולש הופכי באופן שבמועד הקובע החברה תהפוך לחברה פרטית בבעלותה המלאה של הפניקס. מדובר בהליך משפטי אשר מעריכים בהלמן-אלדובי כי הוא יימשך לפחות מספר חודשים, עד לקבלת ההיתרים השונים, במהלכם תמשיך פעילות בית ההשקעות כסדרה. בבית ההשקעות מדגישים, כי בכל מקרה, כל התחייבויות בית ההשקעות לעמיתים, ובכלל זה דמי הניהול הנמוכים מהם נהנים עמיתי הלמן-אלדובי במסגרת פנסיית ברירת המחדל, יישמרו במלואן אם העסקה תאושר.
"בהתאם לבקשת הנהלת הלמן-אלדובי מהדירקטוריון, תנאי מרכזי בעסקה הינו דאגה לעובדי בית ההשקעות ולהמשך העסקתם, זאת מתוך תפיסה כי העובדים היו שותפים מלאים בהישגים אליהם הגיע בית ההשקעות והיוו נדבך מרכזי בצמיחתו המואצת ובהכפלת שוויו. על פי ההסכם, ככל שתושלם העסקה, מרבית עובדי הלמן-אלדובי והחברות הבנות ימשיכו להיות מועסקים תחת הפניקס, לאחר מועד השלמת העסקה. מעבר לדאגה לעובדים, תנאי זה יאפשר המשכיות עסקית וניהול נאות של נכסי החברה, תוך המשך מתן שירות מיטבי ללקוחות בית ההשקעות", נמסר מהלמן-אלדובי.
המנכ"ל רמי דרור: "בשנת 2017 הפך הלמן-אלדובי בית ההשקעות לחברה ציבורית, ומאז ביצענו שורה של מהלכי השקעה במנועי צמיחה אסטרטגים אשר הביאו לצמיחה מואצת בכל תחומי הפעילות שבאו לידי ביטוי בין השאר בגיוס של למעלה מ-180 אלף לקוחות לפנסיית ברירת המחדל וגידול משמעותי בהכנסות ובשורת הרווח. עובדה זו הפכה את בית ההשקעות ליעד אטרקטיבי לרכישה, הליך שהגיע לשיאו בחודשים האחרונים כאשר המחיר הנוכחי משקף קרוב להכפלת שווי בית ההשקעות מאז הפך לציבורי. על כך מגיעה תודה מיוחדת לצוות העובדים והמנהלים של בית ההשקעות על תרומתם הקריטית לעשיה ולהצלחה״.
על פי הדיווח לבורסה, בכוונת החברה לזמן אסיפת בעלי המניות אשר על סדר יומה אישור התקשרות בעסקת הרכישה. פרטים נוספים אודות העסקה יפורטו במסגרת דוח הזימון.
דרור ואלדובי יהפכו ליועצים
כחלק מההסכם לרכישת מלוא הפעילות של בית ההשקעות הלמן-אלדובי, הסכימה הפניקס באופן עקרוני כי יו"ר בית השקעות אורי אלדובי, הנמנה על בעלי השליטה, והמנכ"ל רמי דרור, יתקשרו איתה או עם הלמן-אלדובי בהסכמי ייעוץ לתקופה של 30 חודשים ממועד ההשלמה של הרכישה, בהיקף של לפחות 75% מזמנו של כל אחד מהם.
תמורת שירותי הייעוץ ישולם לכל אחד מהם תשלום חודשי בסך של 75 אלף שקלים כולל מע"מ. דרור ואלדובי יתחייבו שלא להתחרות בתחומי הפנסיה והגמל במשך תקופת הסכם הייעוץ וכן במשך 5 שנים מתום תקופת הסכם הייעוץ.
כתבות נוספות
כ-100 סוכני מחוז שרון בלשכת סוכני הביטוח התארחו במפגש על הבר של מנורה בשיתוף עדיף
למה חשוב וכדאי להשקיע בחוויית הלקוח בענף הביטוח והפיננסים?
ד.נ.ר השיקה בכנס השנתי אתר חדש המיועד לסוכני הקבוצה
תשואות חיוביות לקופות הגמל ולקרנות הפנסיה המקיפות בספטמבר
שת"פ של עוגן ומנהלת תקומה לסיוע לחקלאים ביישובי העוטף
כניסה לחשבון שלי
(באמצעות קוד חד פעמי)שמסתיים בספרות {{phone-four-last-digits}}
אנא הזן את הקוד שקיבלת