הדירוג של הכשרה נותר A3.il – האופק השתנה משלילי ליציב
מידרוג הותירה ללא שינוי את דירוג האיתנות הפיננסית A3.il של הכשרה חברה לביטוח, תוך שהיא משנה את אופק הדירוג משלילי ליציב. חברת הדירוג מסבירה כי שינוי אופק הדירוג משלילי ליציב נובע, בין היתר, נוכח שיפור בפרופיל הפיננסי של הכשרה, בדגש על הרווחיות ואיכות הנכסים, כפועל יוצא מבניית הכרית ההונית החשבונאית.
דירוג הכשרה משקף לדברי מידרוג פרופיל עסקי מוגבל בשל קוטנה ביחס למתחרות בענף (החברה פועלת בתחומי ביטוח חיים וביטוח כללי, וללא פעילות משמעותית בתחום ביטוחי הבריאות), כפי שמשתקף הן בנתח השוק הכולל והן בנתח השוק בביטוח הכללי. עם זאת, הפרופיל העסקי נתמך בפיזור קווי עסקים סביר בתחום הביטוח הכללי, המוטה לענפי הרכב, אשר תומך בחוזק המותג ובמודל ההפצה, וכן בפעילותה הענפה והצומחת בעולם פוליסות החיסכון באמצעות פוליסות 'בסט אינווסט'.
עוד מסבירה מידרוג כי פרופיל הסיכון של הכשרה טוב ביחס לדירוג ונתמך בסיכון מוצרים נמוך, לצד חשיפה מועטה ללקוחות גדולים (קולקטיבים). הפרופיל הפיננסי נמוך ביחס לדירוג, אולם מגלם מגמת שיפור בשנה החולפת. החברה מאופיינת ברווחיות חיתומית נמוכה לאורך זמן, אולם נכון למחצית הראשונה של שנת 2024, חל שיפור ברווחיות החיתומית של הכשרה, אשר החל במחצית השנייה של שנת 2023, בביטוח הכללי, וזאת בין היתר, כפועל יוצא מיישום התכנית האסטרטגית, הכוללת את טיוב התיק הקיים ושיפור הרווחיות החיתומית, זאת באמצעות הקשחת מדיניות החיתום, העלאת תעריפים לצורך תמחור פרמיה שמשקפת בצורה טובה יותר את הסיכון הנוכחי במגזרי פעילותה, הפסקת שיווק פוליסות לא רווחיות, ניהול הדוק ואפקטיבי של התביעות, צמצום בעלויות בהתאם לתכנית התייעלות של החברה ומתן דגש על מעבר לשיווק בערוצים דיגיטליים ("הכשרה GO").
לדברי מידרוג, איכות הנכסים של הכשרה בולטת לשלילה ביחס לדירוג, בשל פרופיל השקעות הנוסטרו שלה, המעיד להערכת חברת הדירוג על תיאבון סיכון גבוה ביחס לדירוג וביחס לענף כאחד ושיעור גבוה של נכסים בלתי-מוחשיים והוצאות רכישה נדחות (DAC) בביטוח חיים ביחס לדירוג.
מידרוג מציינת כי לאור השיפור ברווחיות כאמור, הכרית ההונית אשר משמשת לספיגת הפסדים כנגד סיכוני החברה, גדלה באופן משמעותי במהלך השנה החולפת נוכח צבירת רווחים ואי-חלוקת דיבידנדים, וכפועל יוצא חל שיפור מסוים ביחסים אלו בתקופה זו.
הלימות ההון של הכשרה נמוכה ביחס לדירוג, כפי שבאה לידי ביטוי ביחס הון למאזן (ללא נכסים עבור חוזים תלויי תשואה) אשר עמד על כ-5.5% נכון ל-30 ביוני 2024, וביחסי כושר הפירעון (SCR) על פי דירקטיבת סולבנסי 2 ליום 31 בדצמבר 2023 , אשר עמדו על כ-100% (בהתחשבות בתקופת הפריסה וכולל השפעת פעולות הוניות לאחר תאריך הדיווח) וכ-88% (ללא התחשבות בתקופת הפריסה וכולל השפעת פעולות הוניות לאחר תאריך הדיווח), כאשר הראשון משקף שחיקה ביחס ליום 31 בדצמבר 2022 (כ-102% ללא התחשבות בתקופת הפריסה וכולל השפעת פעולות הוניות לאחר תאריך הדיווח).
"שחיקה זו עלולה לפגום בגמישות העסקית של החברה, ללחוץ על שיעורי הרווחיות במידה והחברה תשתמש בכלים מפחיתי סיכון, וממצבת את החברה במקום נמוך ביחס לחברות בענף גם בפרמטר זה. כאמור, יחסים אלו נמוכים ביחס לדירוג החברה וביחס לענף כאחד, ומגלמים איתנות פיננסית נמוכה יחסית", מסבירה מידרוג.
עוד מציינת חברת הדירוג כי פרופיל הנזילות של הכשרה נמוך אף הוא ביחס לדירוג בשל תמהיל הפעילות, כאשר הגמישות הפיננסית הולמת ביחס לדירוג ומושפעת לחיוב מהיעדר לחץ לחלוקת דיבידנדים בטווח הקצר מחברת האם, אולם מושפעת לשלילה מהשחיקה ביחס כושר הפירעון כאמור, ביחס לדרישה הרגולטורית.
"הכשרה תשמור על מיצובה העסקי"
בתרחיש הבסיס של מידרוג לשנים 2025-2024, צופה חברת הדירוג המשך סביבה עסקית מאתגרת, אשר תמשיך להעיב על הענף בכלל ועל פוטנציאל ייצור ההכנסות בפרט. נוסף על כך, מדיניות מוניטרית הדוקה, המתאפיינת בסביבת אינפלציה וריבית גבוהות ביחס לשנים האחרונות, פוגעת בפעילות הכלכלית ובתשואות שוקי ההון, משפיעה על הצמיחה הענפית ועל רווחי החברה כאחד. במקביל, מלחמת חרבות ברזל, הובילה לשורה של השלכות והגבלות, אשר כפועל יוצא, הובילו לצמצום הפעילות הכלכלית במשק.
מנגד, העלייה בסביבת הריבית בשנים האחרונות משפרת את יחס כושר הפירעון ומקטינה את ההתחייבויות הביטוחיות במגזרים בעלי "זנב ארוך". להערכת מידרוג, הענף ימשיך להיות חשוף לעומס רגולטורי, המעודד תחרות ומייצר עלויות נוספות, כפי שבא לידי ביטוי, בין היתר, בעדכון לוחות התמותה. בתרחיש הבסיס, סבורים במידרוג כי הכשרה תשמור על מיצובה העסקי, תוך צמיחה בהיקפי הפרמיות המורווחות ברוטו, לצד שיפור ברווחיות ביחס לשנים עברו, כך שיחסי ה-ROC ורווח כולל לסך הפרמיות שהורווחו ברוטו ינועו בטווחים שבין כ-8.1%-8.8% וכ-4.0%-4.3%, בהתאמה, בטווח התחזית.
גורמים אשר יכולים להוביל להעלאת הדירוג:
• שיפור משמעותי בפרופיל העסקי לאורך זמן, ובפרט בנתחי השוק של החברה.
• המשך בניית כרית ההון ושיפור משמעותי ביחסי הלימות ההון הכלכלית, ובפרט ביחס כושר הפירעון הכלכלי.
• פיזור משמעותי בענפי הפעילות לצד הרחבת קווי העסקים בהם פועלת החברה, כך שיהוו חלק מהותי בתמהיל הפרמיות.
גורמים אשר יכולים להוביל להורדת הדירוג:
• הרעה מתמשכת בתוצאות החיתומיות בענפי הליבה, שיובילו לשחיקה ברווחיות הכוללת ותקשה על בנייה של ההון העצמי.
• פער שאינו מספק ביחס לדרישות ההון הרגולטוריות בטווח התחזית.
• שחיקה בפרופיל הפיננסי, בדגש על יחסי הלימות ההון ואיכות נכסים.
כתבות נוספות
"המקצועיות של הסוכנות והסוכנים מביאה לאורך רוח בקרב ציבור החוסכים"
"להביא ללקוחות פרטיים גישה לאותן אסטרטגיות פיננסיות שרק גופים מוסדיים נהנו מהן בעבר"
רפורמה בעשיית השוק בבורסה: צעדים חדשים לשדרוג הנזילות והסחירות בשוק ההון
הבנקים יחויבו להודיע ללקוחות על יתרת זכות בעו"ש של מעל 15 אלף שקלים – ולהבהיר שניתן לבחון חלופות השקעה
S&P מעלות הותירה את דירוג +ilAA של הראל ביטוח עם תחזית יציבה
כניסה לחשבון שלי
(באמצעות סיסמה קבועה)שמסתיים בספרות {{phone-four-last-digits}}
אנא הזן את הקוד שקיבלת