ד"ר רפי פישר: "הפתרון שמסתמן – שילוב עם ביטוח רפואי"
"רפואת השיניים כבן חורג במערכת הבריאות ואח חורג קטן במערכת הביטוח", כך פתח ד"ר רפי פישר, קבוצת יתד את הרצאתו בנושא 'ביטוח שיניים 2012 – לאן?', במסגרת הכנס ה-9 לענף ביטוחי הבריאות והסיעוד.
"את כולם מעניין כסף"
פישר ציין בהרצאתו את האתגרים והאינטרסים המנוגדים המשפיעים על פיתוחה ועל בחירתה של התכנית הדנטלית הטובה ביותר לקבוצה ספציפית, כשאחד המכשולים העיקריים הוא ההבדלים בנקודת ההשקפה השונות של הצדדים המעורבים בקביעה מהי התכנית הטובה ביותר לקבוצה: "המתרפא המבוטח, אינו מבין מה מורכבות הטיפול, הרופא אינו מבין את התמחור ואת מה שקשור במערכת הביטוחית, נציגי העובדים לא מסתדרים עם הביטוחים הקבוצתיים והחברות לא מבינות את המורכבות, שלא מדובר רק בסטטיסטיקה. את כולם מעניין כסף". כמי שהיה יועץ ביטוחי שיניים בהראל אמר "לקח לי הרבה שנים להבין שהנושא לא מסתובב סביבי".
"יש הרבה סוגיות בנושא, הפציינט מעניין במינימום סיכון והשתתפות עצמית, ומקסימים כיסוי והטבות; הרופא לא רוצה להפסיד כסף והתערבות מינימאלית של חברת הביטוח; רוכש הפוליסה, בין אם הוא נציג ועד העובדים רוצה הטבות מעולות, איכות טיפולים, עובדים מרוצים, תוכנית נטולת ויכוחים והקטנת הוצאות; וחברות הביטוח מעוניינות להעניק הטבות מעולות בסיכון כספי מוגבל. יש הרבה תוכניות שמפסידות כסף", אמר וציין כי: "נקודות המחלוקת וההסכמה הן נקודות המשא ומתן".
ד"ר פישר סקר בהרצאתו את אפיון הביטוח לפי התגמול לרופא וציין כי קופות החולים גרמו לשינוי המאיים על ביטוחי השיניים הפרטיים במתכונתם הנוכחית. ומדבריו עולה כי הביטוחים המשלימים שכוללים רפואת שיניים הולכים ודוחקים את חברות הביטוח למצב של חוסר אונים, מול הפרמיה ואפשרויות השיווק.
כמי שהיה שותף להסדרה הארוכה של חוזר ביטוח שיניים שהסתיימה בפרסום החוזר האחרון מיוני 2012 שפרסם הפיקוח על הביטוח. ציין כי התקנות מבוססות על סיכומי ועדת גורדון, שהחלו ב- 1998. "בגלל שיטת העבודה יש תלונות שונות שמגיעות לחברות הביטוח שמפקחות על הגופים השונים, ורק השנה יצאו התקנות". אמר וסקר כמה מהן: שימוש בקטלוג שהוציא משרד הבריאות; אפשרות לביטול הפוליסה; המבטח יכול לדרוש החזר כספי; והשפעה של שיקול דעתו של הרופא.
פישר ציין בהרצאתו כי רפואת השיניים בישראל מגלגלת כ-6 מיליארד שקלים בשנה וכי אף אחד לא יודע כמה רופאי שיניים פועלים בארץ. לדבריו, ההערכות הן שיש 6350 רופאים, 4300 מרפאות פרטיות, ורק כ- 17 יועצים דנטליים לביטוח."אין שיתוף פעולה טוב בין חברות הביטוח לבין משרד הבריאות", ציין.
לדבריו, ביטוחי הפרט לא הצליחו להתרומם בגלל הפרמיות גבוהות, וכי אינם משתלמים לסוכנים. "השאלה הנשאלת היא לאן הולכים", סיכם ואמר כי הפתרון שמסתמן הוא האפשרות לשילוב עם ביטוח רפואי".
0
כתבות נוספות
המסע לחירות: הדרך שבה הובילה סוכנת ביטוח מבוטחת חולה בפוסט-קורונה לזכויות שמגיעות לה
הראל משיקה שירות חדש בפוליסת נסיעות לחו"ל
ביטוחי הבריאות והסיעוד בצל רפורמות, מלחמה וחוסר יציבות
מגדל זכתה במכרז ביטוחי הנסיעות לחו"ל של מכבי שירותי בריאות
המחוזי אישר פשרה בתביעה ייצוגית נגד דקלה
כניסה לחשבון שלי
(באמצעות סיסמה קבועה)שמסתיים בספרות {{phone-four-last-digits}}
אנא הזן את הקוד שקיבלת