גבי מושייב: רמת הסיכון עולה בשוק ההון. אנחנו מציעים אלטרנטיבות
גבי מושייב, מנכ"ל הראל פיננסים אלטרנטיב, דיבר בפני משתתפי ועידת עדיף ה-19 על עולם הלוואות מגובות נדל"ן בארה"ב, תוך שהוא סוקר את פעילות החברה שבראשה הוא עומד.
"אחד הדברים שהראל הובילה זה חדשנות. קבוצה שמנהלת היקף השקעות אלטרנטיבי של 70 מיליארד שקלים החליטה להנגיש את כל הידע בהשקעות אלטרנטיביות על מנת להציע מוצרים ללקוחות", הסביר מושייב והוסיף לגבי החברה: "לפני שנה הקמנו קרן ראשונה וגייסנו 200 מיליון שקלים. הקרן בפיצויים מאוד טובים, קרן EQUITY בתחום הנדל"ן בארה"ב. התמחור בעינינו הוא ברמה יותר גבוהה והסיכוי ל-UPSIDE קצת יותר מופחת ממה שהיה לפני 4 עד 8 שנים, זה הביא אותנו להשקיע בחוב, קרנות גידור. אנחנו מאמינים שהמוצר של חוב בנדל"ן הוא המוצר, בוודאי לאור מה שרואים בקונצרני בדירוג דומה".
מושייב הוסיף כי קבוצת הראל מנהלת 270 מיליארד שקלים כספי ציבור, עם הון עצמי של יותר מ-6 מיליארד שקלים. "החלטנו לצאת בהשקעות האלטרנטיביות. יש הפרדה מובנית בין חטיבת הביטוח לחטיבת ההשקעות, אבל בוודאי שמסתייעים ונעזרים בכל הידע והניסיון בבית. מבחינת הטראק רקורד של הקבוצה, תראו בהשקעות אלטרנטיביות למעלה מ-60 מיליארד בחלק הלא סחיר. מבינים את החשיבות, כי מחפשים פתרון לריבית הנמוכה ולתנודתיות בשוק ולרמות הסיכון שרואים באפיקים האחרים".
על הקרן שהקימה החברה, אמר מושייב כי היא התאגדה בארה"ב וכל מטרתה להעניק הלוואות ליזמים. "המיקוד שלנו בקרן באזורים דפנסיביים כמו קליפורניה, בוסטון, שיקגו ואזורים נוספים. שתי סיבות יש לכך, אלה אזורים שלקבוצת הראל יש בהם ניסיון בהשקעות, יש בנצ'מארק ושותפים מקומיים ואנחנו מכירים את השוק היטב".
מושייב הסביר כי "האזורים האלה בתקופות מאתגרות, כמו ב-2008, נפגעו קצת פחות בהשוואה לאחרים והדבר החשוב, הם התאוששו בתקופה יחסית קצרה".
לדבריו החברה חוברת לשותפים מקומיים בעלי ניסיון, עם טראק רקורד של הרבה שנים – "שותפים שעברו כשלים בהלוואות ומשברים. לתת הלוואה זה קל, החלק המעניין זה לנהל אותה וכשיש מצב של כשל לבוא ולהתמודד עם ההלוואה. אחד הדברים החשובים בתחום החוב זה היסטוריה, ניסיון והבנה בתחום. השותפים שלנו באים מעולמות הנדל"ן".
באשר לאופן העבודה הסביר: "בודקים את יחס הכיסוי ופרמטרים נוספים של הלווה, אבל הדבר היותר חשוב הוא להבין את הבטוחה, מה אסטרטגיית היציאה, מה קורה אם יש מצב דיפולט, האם יודע לעשות משהו עם הבטוחה או לא? הדברים האלה חשובים וזה מה שהראל יודעת לעשות במשך הרבה שנים. שיטת העבודה שלנו היא לחבור לשותפים, והמסר המרכזי הוא: לא משקיעים בקרנות של גופים אחרים, זה נקרא JOINT VENTURE. אנו שותפים בכל הרווחים שיש לצד השותפים המקומיים".
באשר לתשואה, אמר מושייב: "כולנו פה רוצים אפיק סולידי שמניב תשואה יציבה. אני לא יכול לחשוף תשואות, אבל אלה לא תשואות של שוק ההון או נדל"ן מלפני חמש שנים. זו תשואה מותאמת סיכון ברמה נוחה וסבירה".
"סוגי הנכסים הם בעיקר קיימים ומניבים, בניין משרדים שכל מטרתו להשכרה לאנשים שמחפשים דיור בר השגה – דווקא נכס הבסיס הזה הוא האחרון לרדת כשיש משברים ואתגרים. זה דיור שאנשים צריכים לגור בו. כך נכסי משרדים ומחסנים לוגיסטיים".
מושייב חזר על דבריו כי החברה מתמקדת באזורים דפנסיביים והוסיף: "אזורים אלה הוכיחו עצמם. בתקופות משבר ירדו 10%-15% ותיקנו זאת בצורה מהירה. זו הפרקטיקה וצורת העבודה אצלנו. חשוב לנו נושא ניהול הסיכונים. קרן שיש בה פיזור ברמת ההלוואות. הרעיון הוא לעשות פיזור ולייצר תשואה מותאמת סיכון ועם פער עצום ביחס לאלטרנטיבות שיש היום ואג"ח עם קונצרני במח"מ דומה ודירוג דומה – והתשואה הפנימית לא גבוהה".
מנכ"ל הראל פיננסים אלטרנטיב הסביר: "רמת הסיכון עולה בשוק ההון. צריך למצוא אלטרנטיבות וזה מה שאנחנו מציעים. יש מסלול מחלק, צובר, המוצר שלנו מתאים להשקעות באמצעות IRA שנותן פתרונות מיסוי מדהימים, מופחתים – במקום 25% ריאלי זה 15% נומינלי בהנחה שיש אינפלציה לא גבוהה מדי".
"יש כאן מוצר שמותאם לתקופה הנוכחית, פתרון מדהים לתקופת הריבית הנוכחית", הדגיש מושייב.
כתבות נוספות
קרן אפיניטי פרטנרס של קושנר תכפיל את אחזקותיה בהפניקס לכ-10%
רשות התחרות אישרה את רכישת סוכנות נטו בידי ארבע עונות מקבוצת IBI
"שיווי משקל חדש בכלכלה העולמית עם ריביות ריאליות גבוהות משיעורן ההיסטורי"
חשבונות עמיתי הקופות המסלוליות בסלייס גמל ינוהלו על ידי הפניקס פנסיה וגמל מה-1 במרץ
לקראת פטור מדיווח שנתי בשל מכירת נכס דיגיטלי באמצעות גורם מפוקח
כניסה לחשבון שלי
(באמצעות סיסמה קבועה)שמסתיים בספרות {{phone-four-last-digits}}
אנא הזן את הקוד שקיבלת