בלעדי – איש עדיין לא הציע מועמדות לתפקיד נשיא לשכת סוכני הביטוח
הבחירות לנשיא לשכת סוכני הביטוח וראשי מוסדות הלשכה יתקיימו בתחילת ינואר 2026, כשרשימת המועמדים אמורה להיסגר לפחות חודשיים קודם לכן. למרות זאת, עדיין אין ולו מועמד/ת אחד/ת שהודיעו על כוונתם להתמודד על התפקיד שנחשב לאחד היוקרתיים בגופים הייצוגיים של בעלי המקצועות החופשיים.
יש לציין, כי בבחירות הקודמות בהן נבחר שלמה אייזיק, הנשיא המכהן, שהתקיימו בדצמבר 2022, עלו שמות של מועמדים כבר בתחילת השנה. אייזיק עצמו אמר עוד קודם בשיחות עמו, כי הוא מתכוון להתמודד. גם בסבבי בחירות בשנים קודמות, בשלב הזה כבר פורסמו שמות של מועמדים אפשריים. לדברי חברי לשכה, "תמיד ידענו כבר בערך שנה לפני הבחירות, מי מתכוון להתמודד".
הסיבות להיעדר מועמדים
היעדר מועמדים נובע מהסיבות הבאות:
- תקנון הלשכה – התקנון הנוכחי קובע כי רק סוכנים בעלי ותק של חמש שנים לפחות בתפקיד מפתח בלשכה יכולים להתמודד. מה שמונע מסוכנים צעירים, כמו נחמה גולדווסר ויעקב סוויסה, שהביעו עניין בתפקיד, להגיש מועמדותם. התקנון החדש ללא ההגבלה יכנס לתוקף במלואו רק בקדנציה הבאה.
- הגבלות על סוכנים שפעילותם בבעלות חברות ביטוח – התקנון גם מונע התמודדות של סוכנים שפעילותם בבעלות חברות ביטוח, מה שמצמצם עוד יותר את מספר המועמדים הפוטנציאליים.
- היעדר מועמד טבעי מקרב הנהגת הלשכה – ברוב הקדנציות, סגן הנשיא היה מועמד טבעי לנשיאות. עם זאת, מיכל וינצר, שמכהנת בתפקיד זה בשתי הקדנציות האחרונות, הצהירה כי אין בכוונתה להתמודד.
- האתגר הכלכלי – ניהול הלשכה דורש משאבים רבים, והסוכנים העצמאיים שאין להם גב כלכלי מוצק חוששים מההשפעה של התפקיד על פרנסתם. סוכן שמקדיש זמן רב לניהול הלשכה עלול לאבד הכנסות מעבודתו כסוכן ביטוח עצמאי.
- אובדן עניין של דור הוותיקים – בעבר, סוכנים ותיקים הובילו את המרוץ, אך רבים מהם איבדו עניין או אינם רואים עוד בתפקיד הנשיא יוקרתי או משתלם מספיק עבורם.
- מצבה של הלשכה – יש הטוענים כי הלשכה אינה נמצאת בתקופה מזהירה, וחלק מהסוכנים מעדיפים להתמקד בעבודה שלהם או להצטרף למסגרות אחרות שמאגדות סוכנים מחוץ ללשכה.
הלשכה מחפשת מועמדים ראויים
לדברי בכירים בלשכה, נעשות פניות אל סוכנים וסוכנות "ראויים" מצד בכירי הלשכה, אך טרם התקבלה תשובה חיובית ממישהו מהם.
שלושה מהסוכנים שנשאלו על ידי בכירי הלשכה על האפשרות שיתמודדו על נשיאות הלשכה הם ערן בר, יו"ר ארגון MDRT ישראל, שבשיחה עמו אמר כי אינו מתכוון להתמודד "גם אם התפקיד יהיה בשכר".
הסוכן השני הוא מושיק בן פורת, יו"ר מחוז השרון בלשכה, שמוכר ומוערך גם בשל פעילותו למען הקהילה, בעיקר סיוע לחולי סרטן למיצוי הזכויות שלהם, וגם טיפול בנפגעי המלחמה ובני משפחותיהם. בנוסף, בן פורת עוסק לאחרונה בקידום הלשכה וגיוס חברים ונמצא ב"פרונט" של פרסומי הלשכה. חברי לשכה מצביעים עליו כמי שכנראה יתמודד. הוא לא נענה עדיין בחיוב לפניות אליו, אבל ההערכה היא שיש סיכוי שהוא יתמודד. "אני לא סגור על זה. הכול יכול להיות", אמר בשיחה עם עדיף.
ליאור הורנצ'יק, שכיהן כממלא מקום נשיא הלשכה בקדנציה הקודמת, הוא שם נוסף שנמצא על הפרק. לדבריו: "מתבצעות אלי לא מעט פניות ותהיות האם אני בכיוון התמודדות על נשיאות הלשכה, לחזור ולהוביל. זו אחת מההחלטות העיקריות שעלי לקבל. עוד הוסיף כי: "מי כמוני יודע מה המשמעויות של נתינה על חשבון העסק הפרטי ועל חשבון החיים האישיים והפרטיים. זה השיקול העיקרי. הבחירות אמנם לא מאוד רחוקות אבל עוד מוקדם להשמיע את החלטתי".
"מדובר בתפקיד תובעני וכפוי טובה", אומר אחד מחברי הלשכה הוותיקים. "עם זאת, אני מניח שיש מי שבודקים בשטח כמה קולות הם יכולים להביא וכנראה נשמע שמות בעתיד היותר רחוק".
ככל שמתקרב המועד האחרון להגשת מועמדות, השאלה הגדולה היא האם אחד הסוכנים הבכירים ייקח על עצמו את האתגר, או שהלשכה תמצא את עצמה במצב חסר תקדים שבו אין מועמדים לנשיאות.
כתבות נוספות
"יש לאפשר לבנקים קטנים להיכנס לעולם הביטוח כיצרנים"
עו"ד רני נויבואר מונתה לסגנית בכירה לממונה על שוק ההון ומנהלת חטיבת חא"ט ברשות
מדיהו ואליפים ישתפו פעולה
שיפור בתנאי העובדים בהסכם הקיבוצי של מנורה מבטחים ביטוח
מבוטחת של כלל חולצה מפסגת הר בנפאל
כניסה לחשבון שלי
(באמצעות סיסמה קבועה)שמסתיים בספרות {{phone-four-last-digits}}
אנא הזן את הקוד שקיבלת