ארגון אמון הציבור למפקח: טיוטת חוזר מחלות קשות פוגעת במבוטחים
ארגון אמון הציבור קורא למפקח על הביטוח, פרופ' עודד שריג, לחזור בו מטיוטת החוזר שפורסמה לפני כשלושה שבועות בנוגע לביטוח מחלות קשות. "החוזר יוצר חופש בלתי סביר לחברות הביטוח לקבוע בעצמן את ההגדרות למחלות קשות בפוליסה", אומרים בארגון. "כך תגבר אי הבהירות וכן השונות בהגדרות הנהוגות בפוליסות של חברות שונות וכל ניסיון להשוואה בין הפוליסות ייהפך לבלתי אפשרי". גלית אבישי, מנכ"לית ארגון אמון הציבור, מבקשת להבהיר כי "לחברות קיים אינטרס מובנה לגבש הגדרות מעורפלות חסרות אחידות".
דברים אלו מצטרפים לביקורת הקשה שהטיח פרופ' רוני גמזו, מנכ"ל משרד הבריאות, בפרופ' שריג בעקבות פרסום טיוטת החוזר. נזכיר כי גמזו הזהיר מפני מרחב הפעולה הניתן לחברות הביטוח ללא פיקוח, ואמר כי הדבר יגרום לפגיעה בצרכן שלא יוכל לדעת איזה כיסוי ביטוחי עומד מאחורי הגדרת המחלה. גמזו הדגיש את פער המידע הקיים בין חברת הביטוח לבין הצרכן, ואת הצורך ברגולציה בנושא שתגן עליו. גמזו אף הביע את מורת רוחו מכך שהמלצות ועדת המומחים של משרד הבריאות נידחו על ידי האוצר, והוסיף שהושקעה עבודה רבה בהמלצות אלו וזניחתן הפתיעה אותו.
ארגון אמון הציבור מתח ביקורת על התנהלות זו של האגף. "את רשימת ההגדרות למחלות וטיפולים, וגם את ההגדרות של רשימות החריגים שחברות הביטוח יכללו בכתבי החריגים, על אגף שוק ההון לנסח ולאשר תוך התייעצות עם משרד הבריאות ועל דעתו", כותב רונן רגב כביר, משנה למנכ"ל הארגון, לפרופ' שריג. "חובת ההתייעצות אינה בגדר אפשרות ראויה, אלא היא מהווה חובה מהותית שעומדת בבסיס יסודות הסבירות של החלטות הרגולטור. לא מתקבל על הדעת, שאגף שוק ההון יאשר על דעת עצמו הגדרות רפואיות אשר אין לו את הידע המקצועי הדרוש לבחינת סבירותן".
בארגון מסבירים כי הניסיון מלמד שאחת הבעיות השכיחות ביותר בקרב צרכנים הינו הערמת קשיים בפני מבוטחים הבאים לממש ביטוח. "טיוטת החוזר שגיבש הפיקוח על הביטוח נועד לפתור את כשל השוק המייצר עמימות בהגדרות הכיסויים בפוליסה בתחום ופוגע קשות במבוטחים", מסבירים בארגון. "אולם על פי טיוטת החוזר, חברות הביטוח יקבעו בעצמן את ההגדרות למחלות הקשות בפוליסה. מדובר בטעם לפגם, במיוחד לאור הנספח שצורף לאותו החוזר ממש, המלמד על הכשלים שנפלו בהגדרות של מחלות קשות הנהוגות כיום, ובמקום לפעול לביטול הערפול, ולחייב שימוש בהגדרות מקובלות ואחידות בחר הממונה על הביטוח לאפשר לחברות הביטוח חופש מוחלט להגדיר מחלות קשות ומה נכלל תחתן".
נזכיר כי בעקבות פרסום טיוטת החוזר נמסר מהאוצר שההוראות החדשות יובילו להוזלת הביטוחים למחלות קשות. "אם אכן קיימת ציפייה כזו, הרי שלכאורה האגף מציע ביודעין הוראה שתוביל לצמצום הכיסוי הביטוחי של הפוליסות", אומרים בארגון. "שהרי אחרת, איזו סיבה יש לציפייה להוזלת הפוליסות?".
מהאוצר נמסר: "ארגון אמון הציבור חשפו בהודעתם כי אינם מבינים את הנושא. אנו מצפים מאלה אשר מביעים דעתם בנושא חשוב כהגדרת מחלות קשות, להתעמק בו וללמוד לפני קביעת עמדתם. המפקח על הביטוח קבע הגדרות ביטוחיות תוך התייעצות עם רופאים מומחים בכל תחום ולא הגדרות רפואיות. לפני קביעת ההגדרות, התייעץ המפקח עם נציגי משרד הבריאות והערותיהם נשקלו בכובד ראש. ההתייעצות איננה מחייבת קבלת המלצות רופא זה או אחר.
"בנוסף, חייב המפקח את חברות הביטוח להיצמד לסטנדרטים רפואיים מקובלים בעולם, ולא איפשר להן חופש בחירה מוחלט. המפקח מחייב את החברות לעדכן את הגדרותיהן באופן שוטף בהתאם להתפתחויות בעולם, וביקש בהחלטתו להימנע מהגדרות מוחלטות, שכן תוכנית ביטוח מוטעית נשארת עם המבוטח לכל חייו. כמו כן, הוזלת מחירי הביטוח צפויה בעקבות האפשרות לעדכן את הפרמיות במהלך תקופת הביטוח ולא בעקבות צמצום הכיסוי בתכנית הביטוח".
0
כתבות נוספות
איילון השיקה תכנית מנטורינג למפקדים משוחררים
מנהלות אחריות תאגידית בחברות בכירות השתתפו בקורס בתחום שנערך במשרדי AIG
שפה תקשורתית חדשה ולוגו חדש לכלל ביטוח
לא רק מנורה מבטחים: ווישור גלובלטק מעוניינת לרכוש את גרעין השליטה בישראכרט
איגוד חברות הביטוח ערך יום עיון בנושא דיני ההגבלים העסקיים
כניסה לחשבון שלי
(באמצעות קוד חד פעמי)שמסתיים בספרות {{phone-four-last-digits}}
אנא הזן את הקוד שקיבלת