אייזיק לשר השיכון: יש למצוא פתרון לבעיית היעדר כיסוי ביטוחי לעבודות קבלניות
בשל מצוקה קשה שנוצרה בעקבות היעדר כיסוי ביטוחי לעבודות קבלניות, שלח נשיא לשכת סוכני הביטוח שלמה אייזיק מכתב בנושא לשר הבינוי והשיכון יששכר גולדקנופף וביקש להיפגש עמו בשיתוף אנשי מקצוע מטעם הלשכה כדי להרחיב בנושא.
"במיוחד על רקע מצב המלחמה בו אנו שרויים וזעקות המחסור בממ"דים, מצאתי לנכון לפנות אליך בנושא שבנדון, זאת, לאחר שהבעיה הגיעה לממדים שהיקפם משפיע באופן נרחב על פעילותם של קבלנים ויזמים, ובשים לב לחשיפת הציבור הרחב לסכנות הצפויות עקב היעדר כיסוי ביטוחי הולם", מציין אייזיק בפתח מכתבו.
נשיא הלשכה מציין במכתב כי לא מעט אתגרים במדינה נוגעים לתחום הבנייה, אותם הוא מפרט: בעיית מחסור בהיצע התחלות בנייה, בהשלכות והסכנות החבויות כתוצאה מרעידת אדמה, המשך תנופת התמ"א 38, הרחבות לצרכי בניית ממ"דים, זינוק הריבית והאינפלציה בעולם המשפיעים באופן ישיר על התייקרות חומרי הגלם, התעצמות הפשיעה והפרוטקשן, תאונות העבודה בישראל. "ואולם, לצד כל אותם אתגרים מתווספת בעיה מורכבת במיוחד לה אנו נדרשים ליתן מענה – היעדר כיסוי ביטוחי המשפיע באופן ישיר ומגביל את יכולתם של הקבלנים והיזמים לבצע את עבודתם", מסביר אייזיק.
"בעיית היעדר הכיסוי הביטוחי הופכת מורכבת יותר ויותר שעה שתביעות שיבוב של המוסד לביטוח לאומי לאחר אירוע ביטוחי מעלה משמעותית את היקף ההוצאה (הישירה והעקיפה) ומשפיעים על גובה דמי הביטוח לאלו העתידים לנסות ולהיכנס תחת כיסוי ביטוחי. בהקשר זה חשוב לזכור, כי עוד קודם לפעולת השיבוב מצד המוסד לביטוח לאומי, הלכה למעשה, כל השחקנים 'באתר הבנייה' מבוטחים באמצעות הביטוח לאומי. מכאן, עולה התהייה מדוע מבקש המוסד לביטוח לאומי לשים ידו מול כל גורם במסגרת דרישת השיבוב מצידו?".
אייזיק מציין כי שוק הביטוח בישראל מצומצם מאוד וריכוזי. "נכון להיום, ישנן כ-3-4 חברות ביטוח המבטחות בביטוח הקרוי 'ביטוח קבלנים'. אין בכך בשורה משמחת שהרי הכיסוי הביטוחי ניתן בקפידה יתרה והמבטחות הרלוונטיות דואגות לגדר הסיכונים, כך שחלק לא מבוטל מהנטל צפוי להמשיך וליפול על כתפי הקבלן, כל זאת, לצד תשלומי פרמיות שממשיכות להעלות לסכומים לא הגיוניים. זה המקום להבהיר כי היקף הכיסוי הביטוחי הניתן בסופו של יום לציבור הקבלנים המבוטחים מוגבל מאוד עד כדי, לא אחת, חוסר כדאיות כלכלית לקבלנים ואלו מוצאים עצמם פועלים בהיעדר/חוסר כיסוי ביטוחי, לחילופין, עד כדי ויתור על פרויקט נוכח החשש מהיקף הסיכון העצמי המושתת על כתפי הקבלן".
לדבריו, "על המחוקק להתערב ולפעול למציאת פתרון למצוקה הקשה המתוארת במכתבי. לשכת סוכני ביטוח בישראל בראשותי פועלת מזה תקופה ארוכה להציע חלופות שיש בהן כדי לקדם פתרון ומשכך אשמח להציגן למכובדי ולהסתייע בו לקידום פתרון הולם שייטיב עם ציבור המבוטחים וימנע מהמשק הישראלי להיגרר תחת 'אפקט הדומינו' למקומות נוספים המתממשקים נשוא פנייתי".
כתבות נוספות
מיזם משותף ראשון לקבוצת אלמוג והראל ביטוח ופיננסים בתחום שכירות ארוכת טווח
הפניקס משיקה כיסוי ייעודי לשיפוץ ולבניית בתים שנפגעו במלחמה
אשרא אישרה ב-2024 ליצואנים ביטוח אשראי בערבות מדינה בהיקף של כ-11.2 מיליארד שקלים
בג"ץ דורש ממשרד התחבורה ורשת שוק ההון עדכון לגבי תיקון ההוראות לשמאי הרכב עד ה-1 במאי
מוסכי הסדר: בג"ץ ידון ביום שני בעתירת איגוד המוסכים
כניסה לחשבון שלי
(באמצעות סיסמה קבועה)שמסתיים בספרות {{phone-four-last-digits}}
אנא הזן את הקוד שקיבלת