אורי אומיד בריאיון לעדיף: מקווה שנגיע לנתח שוק של 3%-2.5% בתוך 3 שנים


"חברת אופק ביטוח תתחיל לפעול במרץ 2023, לאחר קבלת האישורים הנדרשים, ותעסיק 45-50 עובדים בשנה הראשונה". כך מגלה אורי אומיד, היזם העומד מאחורי הקמת חברת הביטוח החדשה, אליו הצטרפה חברת הפניקס שהשקיעה 30 מיליון שקלים תמורת 40% ממניות החברה החדשה. היקף ההשקעה משקף לאופק ביטוח שווי של כ-90 מיליון שקלים, וזאת לפני שהחברה החלה בכלל לפעול.
יש לציין, כי הפניקס נכנסת לשותפות עם אומיד באמצעות חברה בת שהוקמה בשם אורן ביטוח. הפניקס תחזיק 70% מהון המניות של החברה הבת ואורן כהן, מנכ"ל אורן-מזרח סוכנות לביטוח, יחזיק ביתרת ה-30%. כהן מחזיק ב-30% ממניות אורן-מזרח, חברה בת של הפניקס שמחזיקה בה (בעקיפין) 70%. "הפניקס היא שותף פאסיבי – החברה היא בעצם שלי", מדגיש אומיד. יש לציין, כי החברה החדשה כבר שכרה משרדים במתחם עזריאלי בחולון, שם עובד צוות ההקמה שלה.
אומיד, שהחל את דרכו בענף הביטוח כסוכן ביטוח, מכהן ב-10 השנים האחרונות כמנכ"ל שלמה ביטוח. תחתיו צמחה החברה, בעיקר בביטוח רכב, אך גם בענפי הביטוח הכללי האחרים, במאות אחוזים. בשנת 2012 הגיע נתח השוק שלה בביטוח כללי לכ-1.8% וב-2021 היא הגיעה כבר ל-6%. באשר לאופק ביטוח, אומר אומיד: "אני מקווה שנגיע לנתח שוק של 3%-2.5% בתוך שלוש שנים".
גם אופק ביטוח של אומיד תתבסס על סוכני הביטוח כזרוע השיווקית שלה, כמו המודל העסקי של שלמה ביטוח, שנוהגת כך גם בשנים האחרונות כשחברות מסורתיות אחרות שילבו באופן מאסיבי גם שיווק ישיר.
שתי החברות החדשות היחידות, ווישור וליברה, ששתיהן מתמקדות בביטוח כללי, מתבססות על שיווק דיגיטלי ישיר. איך אתה מצדיק את המודל העסקי המתבסס על סוכני הביטוח?
"למכור ביטוח באמצעות סוכנים זה הכי כלכלי והכי נכון. עובדה שכל חברות הביטוח הישירות לא מגיעות אפילו ל-15% מהשוק", עונה אומיד ומדגיש: "מי שמייצר – לא בטוח שהוא יודע למכור, לכן מי שצריך למכור הוא מי שיודע למכור, ואלו הם סוכני הביטוח".
הריאיון הנרחב עם אורי אומיד יתפרסם מחרתיים (ה') בשבועון עדיף.
כתבות נוספות
אושר בקריאה טרומית: ישראל תקזז מהכספים המועברים לרשות פיצויים לישראלים שרכבם נגנב
"הציפייה לבדיקה גנטית לכלב היא אבסורדית" | כלב מעורב נכלל בהחרגה מהפוליסה
פספורטכארד: מתחילת השנה נפצעו למעלה מ-500 ישראלים בתאונות סקי
בגין אחריות לתופעת גניבות הרכבים בישראל: מנורה מבטחים הגישה תביעה בסך כרבע מיליארד שקלים נגד הרשות הפלסטינית
"סוכני הביטוח הם יעד אטרקטיבי לתקיפות סייבר כי הם מחזיקים מידע משמעותי"
כניסה לחשבון שלי
(באמצעות סיסמה קבועה)שמסתיים בספרות {{phone-four-last-digits}}
אנא הזן את הקוד שקיבלת